• Consilierul american pentru securitate naţională afirmă că SUA a purtat discuţii cu oficiali din Ucraina despre un „rezultat negociat” cu Rusia.
  • Jake Sullivan a declarat joi că Statele Unite „nu vor face presiuni asupra Ucrainei pentru a face concesii teritoriale Rusiei„.
  • Oficialii americani s-au întâlnit cu omologii lor britanici şi europeni pentru a pune capăt războiului printr-o înţelegere negociată.

Consilierul american pentru securitate naţională afirmă că SUA a purtat discuţii cu oficiali din Ucraina despre un „rezultat negociat” cu Rusia, potrivit CNN.

Consilierul american pentru secuhttps://alephnews.ro/guvern/rusia-va-restrictiona-informatiile-despre-cheltuielile-bugetare/ritate naţională, Jake Sullivan, a declarat joi că Statele Unite nu vor face presiuni asupra Ucrainei pentru a face concesii teritoriale Rusiei. Totuşi, el a dezvăluit că parte americană a purtat discuţii cu Ucraina despre cum ar putea arăta o înţelegere.

În discuţia cu Center for a New American Security, Sullivan a declarat că SUA vor continua „să sprijine şi să se consulte” cu Ucraina cu privire la modul în care doresc să abordeze un rezultat negociat cu ruşii.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Şi, pentru moment, a-i sprijini în acest sens înseamnă să-i sprijinim prin furnizarea constantă de arme şi informaţii pentru a întări mâna ţării la masa negocierilor” , a adăugat el.

Potrivit CNN, în ultimele săptămâni, oficialii americani s-au întâlnit în mod regulat cu omologii lor britanici şi europeni pentru a discuta scenarii pentru o încetare a focului şi pentru a pune capăt războiului printr-o înţelegere negociată.