• Vlad Voiculescu a declarat că toate datele preluate de M.S. de la Registrul Electronic Național de Vaccinări și publicate apoi pe site-ul data.gov.ro erau publice, fără să existe elemente secrete. 
  • V. Gheorghiță spune că datele despre testare nu sunt colectate pentru a fi publicate.
  • Între ministrul Vlad Voiculescu și coordonatorul Valeriu Gheorghiță au existat mai multe contre pe tema campaniei de vaccinare.

Ștefan Voinea, consilierul onorific al ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, susține într-o postare pe Facebook că Ministerul Sănătății nu mai are acces de două zile pe portalul guvernamental data.gov.ro pentru a publica informațiile despre vaccinare și pandemie.

Postarea integrală a lui Ștefan Voinea:

În calitate de consilier onorific al ministrului Sănătății, coordonez activitatea de transparentizare cu privire la datele despre pandemie și vaccinare.

Pentru acest lucru am avut acces la Registrul Electronic Național de Vaccinări printr-un cont cu permisiuni limitate. Acest cont permite doar raportări și nu oferă acces la date cu caracter personal.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Am exportat datele pentru transparentizare pe pagina data.gov.ro, la solicitarea ministrului. Datele nu conțin informații cu caracter personal, secret sau confidențial.

De două zile Ministerul Sănătăţii – România nu mai are acces la data.gov.ro pentru a publica în mod transparent informațiile despre vaccinare și pandemie.