• La Moscova este programată mâine o şedinţă importantă, condusă de liderul de la Kremlin.
  • Situaţia pe front este complicată pentru Rusia.
  • Putin a mai ordonat Serviciilor Federale de Securitate (FSB) să intensifice supravegherea societăţii ruse şi a graniţelor ţării.

La Moscova este programată mâine o şedinţă importantă, condusă de liderul de la Kremlin.Vladimir Putin a convocat pentru mâine Consiliul de Aapărare. Potrivit analiştilor, la şedinţă, preşedintele Rusiei va decide care vor fi obiectivele militare pentru 2023. Pe 24 februrie anul viitor se va împlini un an de la invazia în Ucraina.

Situaţia pe front este complicată pentru Rusia. „Situaţia din Republicile Populare Doneţk şi Lugansk, regiunile Herson şi Zaporojie este extrem de dificilă”, a pus aseară – luni 19 decembrie – preşedintele rus Vladimir Putin, cu ocazia Zilei Serviciilor de Securitate.

The Guardian aminteşte că Moscova a anexat ilegal aceste patru regiuni ucrainene în septembrie. Putin a mai ordonat Serviciilor Federale de Securitate (FSB) să intensifice supravegherea societăţii ruse şi a graniţelor ţării pentru a contracara ceea ce el consideră „apariţia de noi ameninţări” din străinătate.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Rusia continuă, în paralel, războiul cu Vestul. Introducerea plafonului de preţ al gazelor în UE este „o decizie politică, nu economică”, care ar putea duce Europa la un „lipsă” de gaz, a declarat vicepremierul rus responsabil cu Energia, Alexander Novak, potrivit Tass.