• Consiliul European s-a întrunit online aseară
  • Liderii Uniunii se pregătesc pentru o iarnă cu multe provocări
  • S-a pus în discuție și achiziționarea vaccinului împotriva Covid-19

Liderii țărilor membre ale Uniunii Europene (UE) s-au întâlnit într-o conferință online pentru a discuta problemele sfârșitului de an. Pandemia a afectat economiile tuturor țărilor din Uniune, iar repercursiunile au putut fi văzute chiar și pe plan extern.

Liderii Uniunii Europene au avut mai multe probleme în ultima perioadă și pe final de an s-a aglomerat agenda. În primul rând au discutat chestiunea de combatere a pandemiei în statele membre, însă au avut parte și de informări succinte despre ultimele probleme de politică externă și de securitate, precum și cele legate de finanțarea UE pe următorii ani”, a declarat Bogdan Nicolae, de la Monitorul Apărării și Securității.

Și pentru România, deciziile luate central vor avea un impact important, mai ales când vine vorba de subiectul vaccinului.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Există un leadership german pe final de mandat, care împinge statele membre către o mai mare coordonare și consultare în ceea ce privește combaterea pandemiei de coronavirus.

Există discuții în momentul de față pentru armonizarea reglementărilor naționale în privința testelor antigen, în privința administrării vaccinurilor care sunt pe lista Uniunii Europene de achiziții și în privința regulilor care pot fi împrumutate, care pot fi respectate de comun acord, pentru a ușura circulația capitalului, a oamenilor între statele membre”, a mai spus Bogdan Nicolae.