- „Planul Ucraina” prezintă intențiile în ceea ce privește redresarea, reconstrucția și modernizarea țării.
- Obiectivul principal al acestui mecanism este acela de a sprijini stabilitatea macrofinanciară.
- Mecanismul pentru Ucraina, care a intrat în vigoare pe 1 martie 2024, intenționează să ofere finanțare stabilă de până la 50 de miliarde de euro sub formă de subvenții și împrumuturi.
Consiliul Uniunii Europene a dat undă verde luni celei de-a treia plăți către Kiev, în valoare de aproape 3,5 miliarde de euro, din fondurile Mecanismului pentru Ucraina, constând în granturi și împrumuturi nerambursabile.
Advertisment
Obiectivul principal al acestui mecanism este acela de a sprijini stabilitatea macrofinanciară, redresarea, reconstrucția și modernizarea Ucrainei, a declarat Consiliul într-un comunicat. Ucraina a primit în total până acum aproape 20 de miliarde de euro prin acest mecanism intrat în vigoare în urmă cu un an.
Consiliul UE a concluzionat luni că Ucraina a îndeplinit condițiile necesare stabilite pentru a primi o plată suplimentară din acest fond. Autoritățile de la Kiev au demonstrat implementarea a 13 măsuri concrete, inclusiv aprobarea reformelor pentru creșterea utilizării energiei regenerabile, creșterea autonomiei organismului de reglementare în domeniul energiei sau simplificarea procedurilor de trecere a frontierei în conformitate cu normele europene.
Recomandări
De asemenea, a fost adoptată o strategie de dezvoltare agricolă și rurală (inclusiv eliminarea minelor terestre din zonele agricole) și au fost continuate lucrările de întocmire a unei liste a materiilor prime strategice și critice.
Citește și
- Hillary Clinton a produs un documentar despre Ucraina: „Aduce la viață brutalitatea agresiunii lui Putin și hotărârea poporului ucrainean”
- STUDIU. Tu cazi în plasa dezinformării? Oxford te învață „pre-bunking”
- Unde ai parte de educația perfectă: Coreea de Sud, Finlanda sau România? Cristian Tănase: „Nu cred că există un model de educație perfect”