• Reprezentanții Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral (ABADL) anunță că au început lucrările pentru pregătirea plajelor
  • Potrivit ABADL, se fac lucrări de curățare manuală a întregii suprafețe de plajă
  • În total, pentru pregătirea plajelor pentru sezonul estival lucrează 20 de muncitori și 20 de utilaje

Reprezentanții Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral (ABADL) anunță că au început lucrările pentru pregătirea plajelor pentru sezonul estival 2021. Asta în timp ce azi, județul Constanța a fost pe locul 4 la numărul de infectări, cu 270 de persoane depistate, și o incidență de 2,27.

Potrivit ABADL, se fac lucrări de curățare manuală a întregii suprafețe de plajă, prin strângerea deșeurilor, dar și lucrări de curățare a liniei țărmului de alge sau gunoaie.

De asemenea, are loc evacuarea depozitelor de scoică din zonele cu depuneri si transportul acestora în zonele stabilite de beneficiar sau concasarea depozitelor de scoică acolo unde evacuarea nu este posibilă.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Totodată, angajații ABADL îndepărtează manual sau mecanic nisipul depus la zidurile de sprijin din vecinătatea aleilor și în dreptul gardurilor de protecție, dar fac și lucrări fe nivelare și afânare a suprațetelor de plajă.

Angajații intervin și pentru demontarea gardurilor de stuf amplasate pentru protecție împotriva eroziunii eoliene a plajelor și pentru reabilitarea suprafetelor de plajă erodate prin transfer de nisip din zonele cu acumulari.

Suprafața totală de plajă pe care Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral o pregătește la debutul sezonului estival depășește 260 de hectare.

În această perioadă se lucrează pe trei tronsoane: Tronson I (Constanta – Mamaia – Năvodari – Midia), Tronson II (Eforie – Costinești – Tuzla) și Tronson III (Olimp – Jupiter – Saturn – Mangalia – 2Mai – Vama Veche).

În total, pentru pregătirea plajelor pentru sezonul estival lucrează 20 de muncitori și 20 de utilaje.