• Imagini din satelit arată zona din apropierea locului în care au avut loc confruntările dintre militarii indieni și chinezi, din 15 iunie.
  • Imaginile oferite de compania Maxar Technologies arată construcţii militare chineze extinse cu vedere la Râul Galwan, scrie BBC.
  • Într-o zonă în care luna trecută nu existau, pot fi observate buncăre, corturi camuflate și echipamente militare.

Imaginile din satelit oferite de compania Maxar Technologies îți arată construcţii militare chineze extinse cu vedere la Râul Galwan. Zona este din apropierea locului în care au loc confruntările dintre forțele chineze și indiene. Potrivit BBC, luna trecută, în acea zonă, nu existau buncăre, corturi și echipamente militare.

Aceste imagini au fost publicate în timp ce India și China caută soluții pentru a elimina tensiunile. Deocamdată, cele două țări nu au comentat imaginile.

Pe 15 iunie, cel puțin 20 de soldați indieni au fost uciși într-o confruntare cu forțele chineze în Ladakh în regiunea Kashmir, o zonă în jurul căreia există o veche dispută între China și India. 

Chinezii și indienii s-au atacat cu pietre și cu bâte metalice, înfășurate în sârmă ghimpată, în regiunea disputată Ladakh, la vest de Himalaya.