• Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară a aprobat consumul de insecte
  • Viermele de făină este sigur pentru consumul uman, atât în formă brută, cât și ca aditiv pudră
  • Decizia reprezintă un impuls pentru piața fermelor de insecte

Insectele au mai făcut un pas spre farfuriile europenilor. Viermele de făină este sigur pentru consumul uman, anunță Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară. Vei putea consuma insecta atât în formă brută, cât și ca aditiv pudră, scrie Bloomberg.

Însă aprobarea Autorității Europene pentru Siguranța Alimentară este doar un prim pas. Urmează ca oficialii să analizeze dacă vor admite vânzarea de snacks-uri, batoane de proteine, biscuiți și alte alimente ale căror ingrediente conțin insecte.

Totuși, în contextul în care o cercetare a firmei Arcluster arată că afacerile care se ocupă cu creșterea de insectelor vor crește de zece ori până la peste 4,1 miliarde dolari la nivel global până în 2025, decizia reprezintă un impuls pentru piața fermelor de insecte.

Recomandări

SWIFT ÎȘI SURPRINDE FANII
REEGELE CHARLES SE ÎNTÂLNEȘTE CU HARRY
LUPTELE DIN RAFAH SE ÎNCHEIE
NETANYAHU: BIDEN ASCUNDE ARME
CUM SE SIMTE ORAN DUPĂ IMPLANT
CE POARTĂ VEDETELE LA VOGUE WORLD

Astfel, insectele devin o sursă mai sustenabilă de proteine datorită impactului redus pe care îl au asupra mediului și a valorii nutriționale ridicate, atrăgând finanțare din partea fondurilor de investiții și atenția unor giganți ca Cargill Inc. și Nestle SA.

„Este o etapă importantă pentru întregul sector“, spune Antoine Hubert, cofondator al companiei franceze Ynsect SAS, care crește viermi.