Controverse privind vaccinarea cadrelor didactice. Când vor fi vaccinați profesorii din România

  • Controverse privind vaccinarea cadrelor didactice: unele nu vor vaccinul, altele vor să-l facă rapid
  • Profesorii din România vor fi vaccinaţi gratuit împotriva coronavirusului în a doua parte a etapei a II-a a campaniei de vacciare
  • Autorităţile nu au anunţat cum se va desfăşura vaccinarea în rândul profesorilor

Profesorii din România vor fi vaccinaţi gratuit împotriva coronavirusului în a doua parte a etapei a II-a a campaniei de vacciare. Acest lucru se va întâmpla la sfârşitul lunii martie sau la începutul lunii aprilie, potrivit programului stabilit de autorităţi.

Decizia a stârnit controverse. Cătălina Georgescu, o profesoară de limba engleză la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Capitală, consideră că şi cadrele didactice ar fi trebuit să fie vaccinate cu prioritate, la fel ca angajaţii din sănătate. Astfel, şcolile s-ar putea redeschide rapid.

Vaccinul mi se pare singura cale de a ieşi din această problemă. Consider că indiferent că predai la stat sau la privat toţi profesorii ar trebui să beneficieze în mod egal, simultan, de vaccinare”, susţine Cătălina Georgescu, profesor la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică.

Autorităţile nu au anunţat cum se va desfăşura vaccinarea în rândul profesorilor. Oricum ar fi, Eduard Petrescu, reprezentantul Unicef, consideră că vaccinarea cadrelor didactice ar creşte condiţiile de siguranţă pentru redeschiderea şcolilor.

„Cred că va depinde şi de măsura în care vom primi doze de vaccin în aşa fel încât să putem să oferim posibilitatea vaccinării cât mai multor profesori. Nu trebuie să ne lăsăm dezarmaţi de rezultatele iniţiale ale unor sondaje, cred că lumea va începe să adune informaţie suplimentară, să se convingă treptat de beneficiile vaccinării odată ce acestea vor fi demonstrate şi în practică”, afirmă Eduard Petrescu, specialist în programe Unicef.

Potrivit unui sondaj realizat de sindicaliştii din domeniu, peste jumătate din angajaţii din învăţământ refuză să se vaccineze.