• OIEA a declarat că un server de e-mail aparţinând uneia dintre filialele sale a fost piratat dintr-o ţară străină şi că informaţiile au fost publicate online.
  • Un grup iranian de hackeri a afirmat pe Twitter că a publicat informaţii piratate referitoare la activităţile nucleare iraniene, declarând că acţiunea este un act de susţinere a protestatarilor din Iran.
  • Aceste informaţii ar putea demonstra că Rusia a ajutat Iranul la dezvoltarea programului său nuclear.

Organizaţia iraniană pentru energie atomică a declarat că un server de e-mail aparţinând uneia dintre filialele sale a fost piratat dintr-o ţară străină şi că informaţiile au fost publicate online, a anunţat duminică presa de stat.

Un grup iranian de hackeri, Black Reward, a afirmat într-o declaraţie publicată pe Twitter că a publicat informaţii piratate referitoare la activităţile nucleare iraniene, declarând că acţiunea este un act de susţinere a protestatarilor din Iran.

Declaraţia lor, publicată sâmbătă, se încheia cu cuvintele „În numele lui Mahsa Amini şi pentru femei, viaţă, libertate” – o manifestare de susţinere a protestelor declanşate de moartea acesteia în custodia poliţiei  luna trecută.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Black Reward a precizat că informaţiile publicate includ „programele de gestionare şi de funcţionare a diferitelor părţi ale centralei nucleare de la Bushehr” , paşapoartele şi vizele specialiştilor iranieni şi ruşi care lucrează acolo, precum şi „contracte şi acorduri de dezvoltare atomică cu parteneri interni şi străini” , relatează agenţia Reuters.

Aceste informaţii ar putea demonstra că Rusia a ajutat Iranul la dezvoltarea programului său nuclear.

Departamentul general de diplomaţie publică şi informare al organizaţiei pentru energie atomică a minimizat importanţa informaţiilor publicate, afirmând că „această mişcare a fost făcută cu scopul de a atrage atenţia publicului” .

Conţinutul din e-mailurile utilizatorilor conţine mesaje tehnice şi schimburi de rutină de zi cu zi” , a relatat presa de stat.

Black Reward, într-o declaraţie publicată pe 21 octombrie, ameninţase că va publica informaţiile piratate în 24 de ore dacă autorităţile nu vor elibera prizonierii politici şi persoanele arestate în timpul manifestaţiilor.