• 35 de mii de angajați din domenii esențiale vor fi reprogramați la vaccin
  • Coordonatorii centrelor de vaccinare au aflat vestea de la televizor
  • La Botoșani există un un singur centru de vaccinare pentru etapa a doua cu trei fluxuri

Decizia luată de cei care coordonează campania de vaccinare de reprograma peste 35 de mii de angajați din domenii esențiale nu a ajuns și la coordonatorii de centre.

Coordonatorii centrelor de vaccinare au aflat de la televizor ce probleme sunt cu serul și cum se refac programările.

Aud acum pentru prima oară. Adevărul este că nu avem timp să ne uităm la știri, pentru că lucrăm în continuu. Încă nu am primit o înștiințare oficială.”, a spus Ioana Malița, coordonator centru de vaccinare Timiș.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

În lipsa unei directive clare din partea autorităților, coordonatorii centrelor de vaccinare nu pot lua prea multe măsuri.

Din câte am înțeles, noi nu vom face nimic, pentru că (n.r. cei care erau deja programați) vor fi anunțați prin SMS sau e-mail, nu intră în atribuțiile noastre să îi reprogramăm.”, a mai adăugat aceasta.

Vaccinăm, dar mai târziu

Peste trei mii de oameni se vor vaccina mai tîrziu, începând din 28 ianuarie.
La Botoșani există un un singur centru de vaccinare pentru etapa a doua, cu trei fluxuri.

La Botoșani avem un centru comunitar cu trei fluxuri și anume cu 180 de persoane, pe zi, urmând să deschidem un flux pentru cadrele didactice, pe data de 8 februarie. În momentul de față, suntem în grafic cu dozele de vaccin, nu am avut probleme până la ora actuală.

Într-adevăr, se va pune în aplicare ceea ce a spus domnul Valeriu Gheorghiță. Noi nu am primit, până acum oficial, nicio hârtie. Așteptăm informațiile de la București. Ar însemna să decalăm numărul persoanelor pe care le vom vaccina, de pe 8 februarie, dar noi sperăm totuși că la Botoșani nu va fi nevoie.”, a explicat Monica Adăscăliței, director DSP Botoșani.