• Copiii Prințului Harry și Meghan Markle, Archie și Lilibet rămân ca Maestru și Domnișoară pe site-ul regal, în ciuda faptului că au dreptul la titluri de ASR.
  • În urma decesului Reginei, joi după-amiază, la vârsta de 96 de ani, la reședința sa de la Balmoral, în Aberdeenshire, copiii ducelui și ducesei de Sussex au acum dreptul la titluri regale, în conformitate cu regulile stabilite de regele George al V-lea în 1917.
  • În calitate de copii ai unui fiu al unui suveran – nepoți ai noului rege Charles al III-lea – ei au acum un titlu de stil HRH dacă doresc să îl folosească și sunt acum, din punct de vedere tehnic, un Prinț și o Prințesă. Nu a fost confirmat de părinții lor sau de Palatul Buckingham dacă vor folosi titlurile.

Copiii Prințului Harry și Meghan Markle, Archie și Lilibet rămân ca Maestru și Domnișoară pe site-ul regal, în ciuda faptului că au dreptul la titluri de ASR.

În urma decesului Reginei, joi după-amiază, la vârsta de 96 de ani, la reședința sa de la Balmoral, în Aberdeenshire, copiii ducelui și ducesei de Sussex au acum dreptul la titluri regale, în conformitate cu regulile stabilite de regele George al V-lea în 1917.

În calitate de copii ai unui fiu al unui suveran – nepoți ai noului rege Charles al III-lea – ei au acum un titlu de stil HRH dacă doresc să îl folosească și sunt acum, din punct de vedere tehnic, un Prinț și o Prințesă. Nu a fost confirmat de părinții lor sau de Palatul Buckingham dacă vor folosi titlurile.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

În timp ce titlul lui William în linia de succesiune ca Prinț de Wales a fost rapid adăugat, copiii săi fiind acum listați ca de Wales”, cel al lui Archie și Lili nu se schimbase sâmbătă.

În noua linie de succesiune publicată sâmbătă pe site-ul regal, cei doi copii figurau ca fiind Maestrul simplu Archie Mountbatten-Windsor și domnișoara Lilibet Mountbatten-Windsor.

Purtătorul de cuvânt al regelui a declarat că monarhul a anunțat titlurile lui William și Kate ca Prinț și Prințesă de Wales și și-a exprimat dragostea pentru Harry și Meghan în discursul său adresat vineri națiunii.

În timp ce site-ul a fost actualizat pentru familia Wales, în mod clar actualizarea dragostei pe un site web nu prea funcționează, așa că nu am făcut asta, dar este clar că îi iubește. Vom lucra prin actualizarea site-ului pe măsură ce vom primi informații”, a declarat purtătorul de cuvânt al noului rege Charles al III-lea. sâmbătă.

Întrebat dacă Archie și Lilibet vor lua titlurile de Prinț și Prințesă, el a spus: În acest moment, ne concentrăm pe următoarele 10 zile și, pe măsură ce vom obține informații, vom actualiza site-ul respectiv.”

În 2021, s-a sugerat că Charles – în încercarea de a limita numărul de membri cheie ai familiei regale – a intenționat, atunci când a devenit monarh, să îl împiedice pe Archie să devină Prinț, dar este puțin probabil ca el să facă o astfel de mișcare, care ar fi considerată foarte dăunătoare pentru relația sa cu familia Sussex.

Pentru a face acest lucru, el ar trebui să emită o Scrisoare Patentă prin care să modifice dreptul lui Archie de a fi Prinț și dreptul lui Lili de a fi Prințesă.

Archie și Lili rămân în prezent, din punct de vedere tehnic, un Prinț și o Prințesă cu stilul ASR, indiferent dacă părinții lor aleg să folosească sau nu aceste titluri în viața de zi cu zi.

Familia regală a anunțat noua linie de succesiune după ce sâmbătă a fost declarată oficial domnia regelui Charles al III-lea.

La o reuniune istorică și sumbră a Consiliului de Aderare de la Palatul St James din Londra, acesta a jurat să servească toată viața înainte de a semna o declarație Charles R”, semnul suveranului.

Lăudând-o pe Regina Elisabeta a II-a, el a declarat: „Mama mea a dat un exemplu de iubire pe tot parcursul vieții și de un serviciu altruist. Domnia mamei mele a fost de neegalat în ceea ce privește durata, dedicarea și devotamentul său. Chiar dacă suntem îndurerați, mulțumim pentru această viață foarte credincioasă”.

Regele a declarat, de asemenea, că ziua înmormântării Reginei, care va avea loc ila Westminster Abbey, peste o săptămână – luni, 19 septembrie – va fi zi de sărbătoare.

William, noul Prinț de Wales, este acum primul în linia de succesiune la tron, după ce noua ierarhie a fost confirmată sâmbătă. Prințul George de Wales este acum al doilea în linia de succesiune la tron, sora Prințesei Charlotte de Wales fiind pe locul al treilea, urmată de fratele Prințului Louis de Wales.

Ducele de Sussex este al cincilea în linia de succesiune pentru a deveni rege, cu fiul Archie și fiica Lilibet pe locurile șase și, respectiv, șapte. Linia de succesiune este formată din 23 de nume, lista fiind completată de Zara Tindall și de cei trei copii ai săi.

Meghan a susținut anterior că fiului ei i-a fost refuzat titlul de Prinț în timpul unui interviu exploziv cu Oprah Winfrey. Când a fost întrebată dacă era important pentru ea ca Archie să fie numit Prinț, Meghan a spus că nu are nici un atașament față de măreția titlurilor oficiale.

Cu toate acestea, atunci când Archie s-a născut al șaptelea în linia de succesiune la tron, în mai 2019, era prea departe pe linia de succesiune. Deși era strănepot al monarhului, nu era primul născut al viitorului rege, deci nu era automat Prinț.

Linia de succesiune:

Prințul de Wales
Prințul George de Wales
Prințesa Charlotte de Wales
Prințul Louis de Wales
Ducele de Sussex
Maestrul Archie Mountbatten-Windsor
Domnișoara Lilibet Mountbatten-Windsor
Ducele de York
Prințesa Beatrice, doamna Edoardo Mapelli Mozzi
Domnișoara Sienna Mapelli Mozzi