• Noi rachete nucleare au fost afișate la Phenian în cadrul unei parade militare
  • Parada a marcat încheierea unei adunări naționale
  • Presa de stat a prezentat noua rachetă ca fiind ”cea mai puternică armă din lume”

Coreea de Nord a încheiat o adunare politică extraordinară cu parada unei noi rachete care poate fi lansată din submarin, relatează CNN. Imaginile date publicității de Agenția Centrală Coreană de Știri (KCNA) prezintă o paradă militară nocturnă în Phenian, cu mii de soldați și rachete imense, care fac obiectul defilării.

KCNA a declarat rachetele ca fiind „cea mai puternică armă din lume”. În cadrul aceleiași defilări au fost prezentate rachete pentru distanțe scurte, alimentate cu combustibil solid. Acestea pot fi armate și trase mai repede decât cele pe combustibil lichid.

Parada vine la numai câteva zile după ce dictatorul a anunțat că țara urmează să își achiziționeze armament pentru Programul Nuclear și Balistic. Printre noile achiziții este inclus și un submarin nuclear, arme tactice nucleare și bombe care pot penetra sisteme de protecție sau anti-rachetă.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Analiștii sunt de părere că afișarea armamentului într-o astfel de paradă este un semn îngrijorător pentru viitoarele tratative de dezarmare pe care administrația Biden le-ar putea purta cu Phenian.

Indiferent de cine este la putere în Statele Unite, spiritul legislației anti-Coreene nu va dispărea niciodată. Dezvoltarea armamentului nuclear va merge înainte fără întreruperi”, a declarat liderul nord-corean sâmbătă.