• Coreea de Nord și-a distrus biroul de legătură cu Coreea de Sud.
  • Armata Coreei de Nord ameninţă că este gata să intre în zona de graniţă demilitarizată cu Coreea de Sud.
  • Sora lui Kim-Jong-un a dat ordin armatei să se pregătească: „Gunoiul trebuie aruncat în coşul de gunoi”.

Coreea de Nord şi-a distrus, într-o explozie, sediul Biroului de Legătură cu Coreea de Sud, din apropierea oraşului de frontieră Kaesong, anunţă oficiali sud-coreeni, scrie BBC.

Explozia s-a produs la doar câteva ore după ce armata Coreei de Nord a amenințat că vrea să ocupe zona demilitarizată de la graniţa cu Coreea de Sud. Biroul a fost renovat şi deschis în 2018, pentru ca cele două ţări să poată comunica.

Sora liderului nord-coreean, Kim Yo-jong, a spus zilele trecute că a cerut armatei să se pregătească: „Simt că este momentul să ne rupem de autorităţile sud-coreene. (…) Gunoiul trebuie aruncat în coşul de gunoi”. Liderul militar a confirmat, marţi, precizând că „studiază planul de acţiune” pentru ca armata să fie trimisă în zonele demilitarizate.“. Ea a amenințat atunci că vrea să demoleze biroul, într-o „scenă tragică“.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Tensiunile dintre cele două ţări în zona graniţei există deja de mult timp, dar au fost amplificate de faptul că militanţi sud-coreeni ar fi paraşutat circa 50.000 de pliante de propagandă antiguvernamentală în Coreea de Nord.