• Coreea de Nord a respins circa trei milioane de doze de vaccin COVID-19 ale companiei chineze Sinovac Biotech.
  • Până în prezent, Coreea de Nord nu a raportat niciun caz de COVID-19.
  • Coreea de Nord a decis închiderea granițelor și restricții de călătorie în interiorul țării.

Coreea de Nord a respins aproximativ trei milioane de doze de vaccin COVID-19 ale companiei chineze Sinovac Biotech, motivând că acestea ar trebui trimise în țările grav afectate, a anunțat miercuri UNICEF.

Ministerul sănătății de la Phenian a transmis UNICEF, organizația ONU care se ocupă de programul COVAX de distribuire a vaccinurilor țărilor sărace și în curs de dezvoltare, că noi focare ale coronavirusului au apărut în alte locuri din lume și că există un număr limitat de doze de vaccinuri anti-Covid la nivel global, transmite Reuters.

Până în prezent, Coreea de Nord nu a raportat niciun caz de COVID-19 și a impus măsuri stricte împotriva virusului, inclusiv închiderea granițelor și restricții de călătorie în interiorul țării.

Recomandări

CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ
SCADE INTERESUL PENTRU VISION PRO
P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA

Un purtător de cuvânt al agenției ONU a declarat pentru Reuters că ministerul va continua să comunice cu facilitatea COVAX pentru a primi vaccinuri în lunile următoare.

Coreea de Nord a respins și dozele de vaccin oferite gratuit de OMS

În iulie, Coreea de Nord a respins livrările de vaccin de la AstraZeneca din cauza îngrijorărilor legate de efectele secundare, potrivit unui think-tank sud-coreean, afiliat agenției de spionaj din Coreea de Sud.

Institutul pentru Strategie de Securitate Națională afirmase atunci că Coreea de Nord nu este interesată de vaccinurile chinezești din cauza temerilor că acestea ar putea să nu fie atât de eficiente, dar s-a arătat interesată de vaccinurile fabricate în Rusia.

Mai multe țări, precum Thailanda și Uruguay, au început să folosească alte vaccinuri pentru cei care au primit vaccinul Sinovac ca primă doză, în încercarea de a crește protecția.

„Continuăm să lucrăm cu autoritățile din RPDC pentru a ajuta la răspunsul la pandemia COVID-19”, a declarat un purtător de cuvânt al Alianței Globale pentru vaccinuri și alianță de imunizare, una dintre organizațiile care coduce schema COVAX.