• Coreea de Nord a efectuat un alt test al unei drone subacvatice de atac cu capacitate nucleară.
  • ,,Haeil-1″ , tsunami în limba coreeană. este conceput pentru a realiza atacuri furtive în apele inamice.
  • Analiştii consideră că prin aceste acţiuni Coreea de Nord îşi afişează capacităţile de livrare nucleară împotriva Washingtonului.

Coreea de Nord a efectuat un alt test al unei drone subacvatice de atac cu capacitate nucleară, cea mai recentă acţiune dintr-o demonstraţie de forţă împotriva Statelor Unite şi a Coreei de Sud, a declarat sâmbătă presa de stat nord-coreeană, scrie Reuters.

Regimul de la Phenian a testat un alt tip de armă de atac subacvatică fără pilot cu capacitate nucleară, ,,Haeil-2″ , la peste o săptămână după ce a dezvăluit un nou sistem de drone subacvatice, ,,Haeil-1″, tsunami în coreeană, conceput pentru a realiza atacuri furtive în apele inamice.

Analiştii consideră că prin aceste acţiuni Coreea de Nord îşi afişează capacităţile de livrare nucleară împotriva Washingtonului şi a Seulului, dar sunt sceptici în privinţa gradului de pregătire a acestor vehicule subacvatice pentru a fi desfăşurate.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

În timpul testului subacvatic al sistemului de arme strategice desfăşurat între 4 şi 7 aprilie, potrivit agenţiei nord-coreene stat KCNA, drona a parcurs, sub apă, 1.000 de kilometri timp de 71 de ore şi 6 minute şi a lovit cu succes o ţintă simulată.

,,Testul a dovedit perfect fiabilitatea sistemului de arme strategice subacvatice şi capacitatea sa de atac fatal” , a spus KCNA.

Coreea de Nord şi-a intensificat activităţile militare în ultimele săptămâni, protestând faţă de exerciţiile militare comune desfăşurate de Statele Unite şi Coreea de Sud, dezvăluind noi focoase nucleare, de mai mici dimensiuni, şi lansând o rachetă balistică intercontinentală capabilă să lovească oriunde în Statele Unite.