• Armata sud-coreeană şi Garda de Coastă japoneză nu au oferit mai multe detalii.
  • Acţiunea Phenianului vine la câteva zile după testarea unei rachete de croazieră cu rază lungă de acţiune.
  • Analiştii spun că racheta ar putea fi prima astfel de armă a ţării cu capacitate nucleară.

Update: Coreea de Nord a lansat două rachete balistice. Reacția premierului Japoniei

Coreea de Nord a lansat miercuri două rachete balistice în Marea Japoniei, a declarat armata Coreei de Sud. Acțiunea crește tensiunile regionale, în contextul în care statul nordic a testat o rachetă de croazieră, acum câteva zile, conform presei nipone.

Lansarea rachetelor balistice „amenință pacea și securitatea țării noastre și a regiunii și este revoltătoare. Protestăm și condamnăm cu tărie”, a declarat premierul japonez Yoshihide Suga reporterilor din Tokyo. El a adăugat că a instruit ministerele și agențiile implcate să colecteze și să analizeze informațiile despre cele două lansări de rachete.

Știre inițială

Coreea de Nord a tras cu un proiectil neidentificat de pe coasta sa de est, au declarat miercuri şefii de stat major ai Coreei de Sud. Japonia a confirmat şi ea că un obiect care ar putea fi o rachetă balistică a fost tras din Coreea de Nord, scrie Mediafax.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Armata sud-coreeană şi Garda de Coastă japoneză nu au oferit mai multe detalii. Acţiunea Phenianului vine la câteva zile după testarea unei rachete de croazieră cu rază lungă de acţiune, relatează Reuters.

Coreea de Nord a anunțat că a testat cu succes o nouă rachetă de croazieră cu rază lungă de acţiune weekendul trecut, numind-o „o armă strategică de mare semnificaţie”. Analiştii spun că racheta ar putea fi prima astfel de armă a ţării cu capacitate nucleară.

Phenianul şi-a dezvoltat în mod constant programul de arme nucleare şi balistice şi a căutat prin acestea să obţină o scădere în intensitate a sancţiunilor impuse de SUA şi partenierii săi. Negocierile s-au blocat în 2019.