Coreea de Nord acuză Sudul de intruziunea cu drone și amenință că va riposta

Ministerul Apărării din Coreea de Nord a acuzat armata sud-coreeană că a trimis drone pe teritoriul său, considerând acest act o încălcare a suveranității, conform agenției de presă de stat KCNA. Aceștia susțin că dronele sud-coreene au zburat deasupra Phenianului de cel puțin trei ori în această lună, având scopul de a distribui pliante anti-Nord. KCNA a publicat și fotografii cu o dronă militară sud-coreeană prăbușită, scrie Aol.

Analizând programul de control al zborului dronei, autoritățile nord-coreene au descoperit peste 230 de planuri de zbor, inclusiv un plan de a răspândi „gunoaie politice motivaționale”. O înregistrare din 8 octombrie arată că drona a decolat de pe insula Baengnyeongdo și a lansat pliante peste clădirile ministerelor din Phenian.

Ministerul Apărării din Seul nu a comentat imediat, dar a declarat că acuzațiile Phenianului „nu merită o verificare sau un răspuns”. Un purtător de cuvânt nord-coreean a avertizat că țara va reacționa cu „ofensivă fără milă” în cazul în care incidentul se repetă.

Tensiunile dintre cele două Corei s-au intensificat după ce Nordul a început să zboare cu baloane care transportă gunoi către Sud, provocând reluarea difuzărilor de propagandă din partea Seulului. De asemenea, Seulul și Washingtonul au afirmat că Coreea de Nord ar fi trimis 3.000 de militari în Rusia, ceea ce ar putea escalada conflictul din Ucraina. Phenianul a declarat că orice desfășurare a trupelor în sprijinul Rusiei ar fi conformă cu dreptul internațional.

Exit mobile version