• Căpitanul unei nave de pescuit din Coreea de Nord a fost executat public, în fața altor 100 de căpitani
  • Bărbatul, al cărui nume de familie se știe că era „Choi”, a ascultat un post de radio interzis
  • Cei care l-au executat public i-au demis pe cei care l-au lăsat pe bărbatul să lucreze pe mare

Căpitanul unei nave de pescuit nord-coreene a fost executat public de autorități la mijlocul lunii octombrie, după ce a recunoscut că a ascultat postul de radio „Radio Free Asia” (RFA), relatează The Hill.

Sursa de știri finanțată de SUA a raportat săptămâna trecută că un bărbat care a fost identificat doar cu numele său de familie, Choi, a fost executat în fața altor zeci de căpitani, după ce a recunoscut autorităților că asculta RFA de mai mult de un deceniu.

„La jumătatea lunii octombrie, un căpitan al unei nave de pescuit din Chongjin a fost executat de către un echipaj special, acuzat că a ascultat Radio Free Asia în mod regulat pe o perioadă lungă de timp”, a declarat un oficial nord-coreean pentru RFA, potrivit agenției de știri.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Știm că numele căpitanului era Choi și avea 40 de ani. El lucra la baza de pescuit afiliată Biroului Partidului Central 39”, spun sursele. „L-au împușcat în fața altor 100 de căpitani și manageri ai uzinelor de procesare a peștilor. De asemenea, au demis mai mulți oficiali ai partidului, administrația bazei și ofițerii de securitate care i-au permis lui Choi să lucreze pe mare.”