• Coreea de Nord a lansat avertismente către populație
  • Autoritățile de la Phenian spun că un „praf galben, venit din China” poate conține coronavirus
  • Oamenii au fost sfătuiți să stea în case

Coreea de Nord își avertizează populația cu privire la un „praf galben, venit din China”, care poate conține coronavirus, conform BBC.

Străzile din capitala Phenian ar fi fost pustii, imediat ce avertismentele au fost lansate.

Coreea de Nord spune că nu are cazuri de coronavirus, dar a fost în stare de alertă încă din ianuarie, cu restricții de circulație și control sporit la granițe.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Postul public de televiziune din Coreea de Nord a emis o prognoză meteo specială cu doar o zi în urmă, în care s-a precizat prezența acestui praf.

Praful galben se referă la nisipul din deșerturile mongole și chineze, care suflă spre cele două țări din peninsula Coreea. Acesta este amestecat cu praf toxic și a ridicat probleme ambelor țări de-a lungul anilor.

Ambasadele din Coreea de Nord au confirmat, de asemenea, că au fost emise avertizări în cursul acestei săptămâni.

BBC relatează că și Turkmenistan i-ar fi avertizat pe cetățenii săi că un astfel de praf vine din China, iar acesta este motivul pentru care li s-a impus purtarea măștilor de protecție.

Poate vântul să transporte praf cu Covid-19?

Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din Statele Unite a explicat faptul că particulele de coronavirus pot rămâne suspendate în aer timp de mai multe ore. Totuși, este extrem de rar ca cineva să se infecteze astfel, mai ales în aer liber.

Presa din Coreea de Sud a respins, de asemenea, sugestia că praful galben din China ar putea răspândi Covid-19 ca fiind imposibilă.