• Unii oficiali de rang înalt ai Partidului Muncitorilor, aflat la putere, au vizitat farmaciile și birourile de gestionare a medicamentelor pentru a verifica cererea și oferta.
  • Un purtător de cuvânt al biroului ONU a declarat marți că măsurile luate de Pyongyang pentru a lupta împotriva COVID-19 ar putea avea consecințe devastatoare pentru drepturile omului în această țară.
  • Organizația Mondială a Sănătății a avertizat că virusul se poate răspândi rapid în Coreea de Nord.

Coreea de Nord și-a mobilizat armata pentru a distribui medicamente COVID și a desfășurat peste 10.000 de muncitori din domeniul sănătății pentru a ajuta la depistarea potențialilor pacienți, în timp ce luptă împotriva unui val de coronavirus, a anunțat marți agenția de presă de stat KCNA.

Țara izolată se luptă cu primul său focar recunoscut de COVID-19, pe care l-a confirmat săptămâna trecută, alimentând îngrijorările privind o criză majoră din cauza lipsei de vaccinuri și a infrastructurii medicale adecvate.

Sediul central de stat pentru prevenirea epidemiilor de urgență a raportat încă 269.510 persoane cu febră, ajungând la un total de 1,48 milioane, în timp ce numărul deceselor a crescut cu șase, ajungând la 56. Nu s-a precizat câte persoane au fost testate pozitiv pentru COVID-19.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
APPLE ADUCE UN NOU MAGAZIN DE APLICAȚII

Coreea de Nord nu a început vaccinările în masă și are capacități limitate de testare, ceea ce ridică îngrijorări că ar putea fi dificil să se evalueze cât de larg și de rapid se răspândește boala și să se verifice numărul de cazuri confirmate și decese.

„Cifrele sunt pur și simplu nesigure, dar numărul pur și simplu de persoane care au febră este îngrijorător”, a declarat Lee Jae-gap, profesor de boli infecțioase la Școala de Medicină a Universității Hallym din Coreea de Sud. El a spus că numărul de decese va crește în timp, dar că Pyongyang ar putea fi tentat să mențină cifrele disponibile publicului la un nivel scăzut pentru a evita o criză politică.

„Nu cred că regimul nord-coreean își poate permite să facă public un număr crescând de morți, ceea ce ar stârni sentimentele publicului”.