• Coreea de Nord a decis să renunțe la viitoarele Jocuri Olimpice de la Tokyo
  • Decizia a fost luată in cauza îngrijorărilor sportivilor de a se infecta cu noul coronavirus
  • Coreea de Nord a decis să întrerupă aproape toate legăturile sale cu lumea exterioară în 2020 pentru a preveni un aflux de cazuri de coronavirus

Coreea de Nord a decis să renunțe la viitoarele Jocuri Olimpice de la Tokyo din cauza îngrijorărilor sportivilor de a se infecta cu noul coronavirus, anunță CNN.

Coreea de Nord a decis să întrerupă aproape toate legăturile sale cu lumea exterioară în 2020 pentru a preveni un aflux de cazuri de coronavirus. Țara nu a raportat un focar major de Covid-19 și nu au existat indicii că ar fi avut loc, deși experții se îndoiesc de afirmația autorităților de la Pyongyang, care indică faptul că țara nu a avut niciun caz de infectare cu virusul SARS-CoV-2.

Mai mulți diplomați și muncitori străini au fugit în masă din țară, în ultimele luni, din cauza restricțiilor extreme, dar și a lipesi de bunuri care a afectat calitatea vieții de zi cu zi, potrivit Ambasadei Rusiei la Phenian.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Potrivit unui raport publicat marți în RPDC Sports, o publicație de stat concentrată pe afaceri sportive, oficialii nord-coreeni au anunțat că țara nu va participa la Jocurile Olimpice din această vară pentru a „proteja sportivii de criza mondială de sănătate publică cauzată de Covid-19”.

Decizia a fost luată de Comitetul olimpic al RPDC (Republica Populară Democrată Coreeană), care a ținut o conferință video cu membrii comisiei și sportivii pe 25 martie la Phenian, a informat DPRK Sports.

Jocurile sunt în prezent programate să aibă loc în perioada 23 iulie – 8 august, urmate de jocurile paralimpicele, în perioada 24 august – 5 septembrie.

Este pentru prima dată când Coreea de Nord ratează Jocurile Olimpice, de când a boicotat Jocurile Olimpice din 1984 din Los Angeles și Jocurile Olimpice din 1988 din Seul.