Coreea de Nord nu va participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Sportivii se tem de infectarea cu coronavirus

PYEONGCHANG, SOUTH KOREA – MARCH 9, 2018: Members of the North Korean national team during the parade of athletes at the Opening Ceremony of the 2018 Winter Paralympic Games at PyeongChang Olympic Stadium. Vladimir Smirnov/TASS,Image: 365590689, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Coreea de Nord a decis să renunțe la viitoarele Jocuri Olimpice de la Tokyo din cauza îngrijorărilor sportivilor de a se infecta cu noul coronavirus, anunță CNN.

Coreea de Nord a decis să întrerupă aproape toate legăturile sale cu lumea exterioară în 2020 pentru a preveni un aflux de cazuri de coronavirus. Țara nu a raportat un focar major de Covid-19 și nu au existat indicii că ar fi avut loc, deși experții se îndoiesc de afirmația autorităților de la Pyongyang, care indică faptul că țara nu a avut niciun caz de infectare cu virusul SARS-CoV-2.

Mai mulți diplomați și muncitori străini au fugit în masă din țară, în ultimele luni, din cauza restricțiilor extreme, dar și a lipesi de bunuri care a afectat calitatea vieții de zi cu zi, potrivit Ambasadei Rusiei la Phenian.

Potrivit unui raport publicat marți în RPDC Sports, o publicație de stat concentrată pe afaceri sportive, oficialii nord-coreeni au anunțat că țara nu va participa la Jocurile Olimpice din această vară pentru a „proteja sportivii de criza mondială de sănătate publică cauzată de Covid-19”.

Decizia a fost luată de Comitetul olimpic al RPDC (Republica Populară Democrată Coreeană), care a ținut o conferință video cu membrii comisiei și sportivii pe 25 martie la Phenian, a informat DPRK Sports.

Jocurile sunt în prezent programate să aibă loc în perioada 23 iulie – 8 august, urmate de jocurile paralimpicele, în perioada 24 august – 5 septembrie.

Este pentru prima dată când Coreea de Nord ratează Jocurile Olimpice, de când a boicotat Jocurile Olimpice din 1984 din Los Angeles și Jocurile Olimpice din 1988 din Seul. 

Exit mobile version