• Coreea de Nord a respins miercuri oferta Coreei de Sud.
  • Coreea de Sud propusese să trimită o echipă de negociatori pentru a începe discuţiile.
  • Soluția era benefică pentru evitarea unei escaladări a tensiunilor de la graniţă şi pentru a încerca o reconciliere, scrie Reuters.

Agenţia de stat nord-coreeană, KCNA, a anunţat, miercuri, la o zi după ce Coreea de Nord a aruncat în aer biroul comun de legătură cu vecinii de la Sud, că Phenianul a refuzat oferta de pace a Coreei de Sud. Mai mult, se pare că liderii de la Phenian vor trimite trupe la frontiera de sud.

Refuzul Coreei de Nord de a primi pentru discuţii trimişii de la Seul reprezintă o lovitură dură primită de preşedintele Coreei de Sud, Moon Jae-in, care încearcă o reconciliere durabilă cu Nordul.

De asemenea, ar putea complica eforturile preşedintelui american Donald Trump de a convinge Phenianul să renunţe la programele sale nucleare, mai ales că Washingtonul are în prezent probleme interne mult mai presante decât Coreea de Nord.

Recomandări

VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC
ROMÂNII NU MAI ALEG STRĂINĂTATEA
CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?

Luni, Moon s-a oferit să-i trimită pe consilierului său pe probleme de securitate naţională, Chung Eui-yong şi şeful serviciilor de spionaj, Suh Hoon, să poarte discuţii cu oficialii de la Phenian. Dar KCNA a anunţat că Kim Yo Jong, sora liderului nord-coreean Kim Jong Un, a respins propunerea considerată „lipsită de tact şi sinistră”.