• Coreea de Nord a stârnit noi temeri legate de cel de-al treilea război mondial după ce a amenințat SUA cu „măsuri de urmărire mai puternice”.
  • Un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe al Coreei de Nord a emis o declarație în care afirmă că SUA sunt „principalul vinovat pentru distrugerea păcii și securității”.
  • Ei nu au specificat care ar fi aceste măsuri, dar, având în vedere că statul secret a amenințat în trecut cu folosirea armelor nucleare.

Avertismentul înfricoșător vine ca răspuns la exercițiile militare comune ale Statelor Unite și ale Coreei de Sud, națiunea, condusă cu strictețe de Kim Jong-Un, susținând că exercițiile sunt un antrenament pentru o potențială invazie.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe al Coreei de Nord a emis o declarație în care afirmă că SUA sunt „principalul vinovat pentru distrugerea păcii și securității”, relatează Associated Press, în contextul în care tensiunile din regiune se intensifică.

Purtătorul de cuvânt anonim a adăugat: „Dacă SUA persistă în mod continuu în provocările militare grave, RPDC (Republica Populară Democrată Coreeană) va lua în considerare măsuri de urmărire mai puternice”.

Recomandări

CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
NE IA A.I.-UL JOBUL?
TU CREZI ÎN MANIFESTARE?
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
CÂT DE SUSTENABILĂ E AFACEREA TA?

Ei nu au specificat care ar fi aceste măsuri, dar, având în vedere că statul secret a amenințat în trecut cu folosirea armelor nucleare, afirmația înfricoșătoare a declanșat temeri că ar putea avea loc o acțiune militară devastatoare.

Alianța americano-sud-coreeană a declarat că exercițiile forțelor aeriene „Vigilant Storm”, la care participă peste 200 de avioane de război, au fost efectuate pentru a-și consolida apărarea în timp ce Coreea de Nord își intensifică testele cu arme nucleare, relatează Mirror.

Statul de înaltă securitate și-a intensificat propria activitate militară, lansând peste 40 de arme balistice numai în acest an și continuând să amenințe cu utilizarea armelor nucleare ca răspuns la ceea ce ei definesc în mod vag ca fiind situații de criză.

De fapt, declarația vine la doar câteva zile după ce RPDC a lansat două rachete balistice cu rază scurtă de acțiune în mare, ca parte a unei serii de lansări care a început în luna septembrie a acestui an. Unele dintre lansări au fost descrise de către dictatură ca fiind o practică pentru atacuri nucleare asupra Coreei de Sud și a Statelor Unite – iar cel mai recent test a fost, se pare, cel mai apropiat de Coreea de Sud în acest an de o rachetă.

Coreea de Sud a avertizat deja că vecinul lor din nord s-ar putea pregăti să detoneze un dispozitiv de testare nucleară pentru prima dată în mai mult de cinci ani, ultimul de acest fel fiind declanșat în septembrie 2017. Sudul a declarat că acest lucru ar putea contribui la apropierea RPDC de atingerea obiectivului său de a construi un arsenal nuclear capabil să amenințe America.