• Mii de tone de sare au fost transportate de urgență în orașul Pyongyang pentru a produce o soluție antiseptică.
  • Rapoartele au venit după ce liderul nord-coreean Kim Jong Un a criticat distribuția ineficientă a medicamentelor și a criticat oficialii pentru reacțiile lor imature la epidemie.
  • În lipsa unei campanii naționale de vaccinare și a unui tratament COVID, mass-media de stat a încurajat pacienții să folosească analgezice și antibiotice, precum și remedii casnice neverificate, cum ar fi gargara cu apă sărată sau consumul de ceai de lonicera japonica sau de frunze de salcie.

Coreea de Nord își intensifică producția de medicamente și materiale medicale, inclusiv sterilizatoare și termometre, în timp ce luptă împotriva unei epidemii de coronavirus fără precedent, a anunțat joi presa de stat KCNA. Țara izolată, care a impus un blocaj la nivel național, crește, de asemenea, producția de medicamente tradiționale coreene folosite pentru a reduce febra și durerea, a declarat KCNA, numindu-le „eficiente în prevenirea și vindecarea bolii maligne”.

Un val extins de COVID, pe care Coreea de Nord l-a confirmat pentru prima dată săptămâna trecută, a alimentat îngrijorările legate de lipsa resurselor medicale și a vaccinurilor, agenția ONU pentru drepturile omului avertizând asupra consecințelor devastatoare” pentru cei 25 de milioane de locuitori ai acestei țări.

Epidemia s-a răspândit după ce Pyongyang a organizat o masivă paradă militară pe 25 aprilie și se așteaptă să atingă punctul culminant între sfârșitul lunii mai și începutul lunii iunie, a declarat miercuri agenția de știri sud-coreeană Newsis, citând legislatori informați de agenția de spionaj a Seulului. KCNA spusese doar că un val de febră de origine neidentificată a început la sfârșitul lunii aprilie.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI

Cel puțin 262.270 de persoane au raportat simptome de febră și încă o persoană a murit până miercuri seara, a declarat KCNA, citând date de la sediul central de prevenire a epidemiilor de urgență al statului. Acesta nu a precizat câte persoane au fost testate pozitiv pentru virus.

Până în prezent, Coreea de Nord a raportat 1.978.230 de persoane cu simptome de febră și 63 de decese și a impus măsuri stricte împotriva virusului. Fabricile produc mai multe injecții, medicamente, termometre și alte consumabile medicale în capitala Pyongyang și în regiunile învecinate „într-un mod fulgerător”, în timp ce mai multe secții de izolare au fost instalate și lucrările de dezinfecție s-au intensificat în întreaga țară, a declarat KCNA.