• Puterea nucleară a Coreei de Nord reprezintă o ameninţare la adresa păcii, spune purtătoarea de cuvânt de la Casa Albă
  • „Nu ar trebui să fim bucuroşi dacă brusc Kim Jong Un propune un dialog mâine şi nici nu ar trebui să fim surprinşi sau descurajaţi dacă vor lansa o rachetă balistică intercontinentală duminică”
  • SUA trebuie să decidă rapid o abordare faţă de Coreea de Nord, pentru a nu exista întârzierile din perioada Obama

Principalul ofiţer american de informaţii pentru Coreea de Nord a avertizat că ţara vede diplomaţia doar ca un mijloc pentru dezvoltarea armelor nucleare, chiar dacă administraţia Biden spune că va căuta modalităţi pentru a redeschide discuţiile cu Phenianul, relatează Reuters.

Antony Blinken, cel care a fost nominalizat de Joe Biden pentru a fi secretar de stat, a declarat că noua administraţie a planificat o revizuire completă a relaţiei pe care o are SUA faţă de Coreea de Nord, pentru a reveni la masa negocierilor.

Purtătoarea de cuvânt de la Casa Albă, Jen Psaki, a spus vineri că puterea nucleară a Coreei de Nord reprezintă o ameninţare gravă la adresa păcii, iar Washingtonul are un interes vital în stoparea Phenianului.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

„Fiecare angajament în diplomaţie a fost conceput pentru a promova programul nuclear. Îi îndemn pe oameni să nu lase ambiguitatea tactică să împiedice claritatea strategică pe care o avem pentru Coreea de Nord. Nu ar trebui să fim bucuroşi dacă brusc Kim Jong Un propune un dialog mâine şi nici nu ar trebui să fim surprinşi sau descurajaţi dacă vor lansa o rachetă balistică intercontinentală duminică”, a spus Sydbey Seiler, ofiţerul american de informaţii pentru Coreea de Nord.

Kurt Campbell, principalul oficial din Asia din administraţia Biden, a declarat că trebuie decisă o abordare rapidă pentru a nu se repeta întârzierea din perioada Obama, care au împiedicat discuţiile cu Phenianul.