• Corina Crețu crede că este o femeie puternică în politică
  • Arma Corinei Crețu în nogocieri este folosirea argumentelor
  • Corina Crețu: „România ar arăta altfel cu mult mai multe femei”

La fotbal și la politică se pricepe toată lumea. Cu toate astea, politicienii sunt huliți de majoritatea. Pe ea nu a speriat-o asta. E politician, e hotărâtă și toată viața a apărat onoarea.

Corina Crețu a ajuns de la Fabrica de Mașini-Unelte Blaj să conducă politica de dezvoltare a 28 de state membre UE. Drumul nu a fost unul ușor, dar nu s-a oprit niciodată, pentru că știa că în cele din urmă își va găsi drumul.

Încet-încet, așa, fără să-mi dau seama. Am vrut să devin ziarist. Întotdeauna ne întrebăm care este vocația noastră, destinul nostru pe acest pământ. Acela de a face bine. Acest lucru l-am urmărit și când am fost ziaristă, și acum.”, a mărturisit Corina Crețu, europarlamentar.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Politica ostilă, cu lupte murdare, a călit-o, dar nu i-a șters feminitatea. Recunoaște că își mai folosește, uneori, farmecul în timpul unor negocieri.

Chiar dacă am fost firavă la un moment dat, viața m-a călit. Sunt o femeie puternică, de fapt, în politică. Eu nu cred că există o incompatibilitate între feminitate și politică. În negocieri din acestea care nu au miză, sigur, îți mai folosești (n.r. farmecul)., a mai adăugat aceasta.

România este o țară cu foarte multe prejudecăți când vine vorba despre locul femeii în societate. Mai avem de lucrat la capitolul egalitate de șanse spune Corina Crețu.

„În România anului 2021 avem o singură femeie ministru. România ar arăta altfel cu mult mai multe femei. Sunt mai pacifiste, sunt mai aplecate către problemele sociale.”, a conchis Corina Crețu.