• Sute de oameni au protestat la Düsseldorf, în Germania, față de restricții
  • Protestatarii se consideră „corona-rebeli” și nu cred că pandemia este reală
  • Demonstrații împotriva restricțiilor au devenit frecvente în Europa

Ei își spun corona-rebeli. Restul lumii îi numește covidioți. Dar etichetele nu îi opresc din lupta lor cu restricțiile impuse pentru limitarea COVID-19.

Sute de asemenea oameni au protestat la Düsseldorf, în vestul Germaniei. Măștile ar fi fost obligatorii, dar nimeni nu a purtat așa ceva. Demonstranții cred că pandemia este falsă, o făcătură politică, așa că nu au considerat că trebuie să se protejeze. Unii au venit și cu pancarte cu adevăratul virus care bântuie Germania, cel puțin din punctul lor de vedere: Angela Merkel.

Mario Wolf, localnic din Düsseldorf: „Nimeni n-a mai murit din aprilie. Statisticile arată doar testele pozitive sau negative. Totul este o minciună. Totul este politică.“

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Încă de la 22 aprilie, măștile sunt obligatorii în transportul public și în magazinele din toată Germania. Asta pe lângă diversele restricții impuse local sau regional. Angela Merkel a refuzat o relaxare începând cu august, deoarece numărul de noi cazuri a început să crească.

„De aceea nu trebuie să purtăm măști. Pentru că pierdem oportunitatea de a ajunge la imunitate colectivă. Este cel mai bun moment pentru asta.“

Germania are circa 9500 de decese de COVID-19 din peste 273 de mii de cazuri. România are pe jumătate, dar este și de patru ori mai mică decât Germania.