• Grecia este ultima țară europeană care apelează la un lockdown național.
  • Dacă vrei să ajungi acolo cu avionul trebuie să prezinți un test negativ, făcut în ultimele 48 de ore.
  • Britanicii au intrat de ieri în izolare, iar Franța și Spania continuă să raporteze cifre record.

Autoritățile spaniole au raportat aproape 22.000 de cazuri de Covid-19 și 368 de morți. Bilanțul total a ajuns la 1.026.000 de infectați. Franța, însă prezintă cea mai mare creștere zilnică de îmbolnăviri cu 58.000 de cazuri. Italia a depășit 40.000 de morți, cu 445 de decese într-o singură zi și 34.000 de infectări. Suedia a atins un record de 4.000 de bolnavi în 24 de ore, iar Olanda reușește să mențină trendul descendent cu 7.000 de cazuri pe zi.

Grecia a avut o creștere rapidă a cazurilor din ultima săptămână, iar autoritățile de la Atena au înregistrat ieri 2.900 de infectări cu SARS-CoV-2.
Noile restricții îi obligă pe greci să stea în case și se închid toate magazinele mai puțin farmaciile și supermarketurile. Școlile primare rămân deschise, dar liceenii nu mai merg la cursuri.

Portugalia este o altă țară care va intra în stare de urgență, începând de luni, din cauza exploziei de infectări, dar situația cea mai critică este acum în Danemarca. Autoritățile au descoperit acolo că vizonii sunt infectați cu o nouă versiune a virusului Covid-19 și că acesta a fost transmis la 11 persoane. Experții danezi spun că noua mutație a virusului ar putea zădărnici vaccinurile la care se lucrează acum. De aceea, 280.000 de danezi nu au voie să iasă din localitățile lor.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Autoritățile din Catalonia vor să-i facă pe elevii de liceu să se testeze singuri. Asociațiile parintilor din regiune au spus deja că nu acceptă această formulă de testare, pe motiv că profesorii care ar trebui să-i asiste pe elevi atunci când își fac singuri testul PCR, sunt depășiți deja de sarcinile extra pe care le au de îndeplinit. Intenția administrației este ca elevii de liceu și cei mai mari să-și preleveze singuri probe PCR din nas și să le trimita la laborator, daca apare un caz de Covid în clasă. Deocamdată se pare că nici sindicatele din Sănătate nu recomandă această metodă de autotestare pentru elevi.