• COVID-19, la nivel global: 39,8 milioane de infectări, 1,1 milioane de decese și 27,4 milioane de oameni s-au recuperat, potrivit Universității Johns Hopkins.
  • China a raportat, duminică, 13 noi cazuri.
  • SUA a înregistrat peste 219.000 decese.

Cifre alarmante în Europa

Europa a depășit pragul de 250.000 de infectări cu noul coronavirus. În ultimele 7 zile, peste 8.000 de oameni au murit de COVID-19, cel mai dur bilanț săptămânal din luna mai până acum.

China, noi cazuri, dar PIB-ul țării a crescut

Autoritățile chineze au raportat 13 noi cazuri de infectare cu COVID-19. China a detectat și izolat virusul SARS-CoV-2 pe ambalajul unui produs congelat importat de lucrători în timpul unei investigații de urmărire a focarului COVID-19 din Qingdao. Între timp, economia Chinei a crescut cu 5,2% în T3 faţă de acelaşi trimestru al anului trecut, după o creştere de 3,2% în T2, potrivi unui sondaj realizat de Reuters şi citat de Investing.

Statele Unite se luptă în continuare cu virusul

SUA a înregistrat 219.000 de decese și peste 8,1 milioane de infecții au fost descoperite. Purtătorul de cuvânt de la Casa Albă, Nan Pelosi, a spus că este optimistă cu privire la diminuarea cazurilor înainte de alegerile prezidențiale din 3 noiembrie.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Italia a bifat un nou record

În Italia, cazurile de coronavirus au luat din amploare. Autoritățile din Peninsulă a raportat, duminică, 11,705 noi infectări. Astfel, italienii au trecut la măsuri stricte, precum purtarea măștii de protecție pe stradă și restrciții în ceea ce privește întâlnirile în public și restaurantele.

Locul din America de Nord fără cazuri COVID-19

Nunavut, din nordul Canadei, a reușit să țină departe virusul SARS-CoV-2 de locuitorii săi. Nunavut numără 7.000 de oameni, iar martie, guvernul local a decis să închidă granițele în această regiune. Între timp, Canada a înregistrat 4.000 de noi cazuri și 200 de decese cauzate de noul coronavirus.

Elveția înfruntă cel de-al doilea val pandemic

În „Țara Cantoanelor” s-a raportat, vineri, cel mai mare număr de infecătări: 3.105. În total, Elveția a înregistrat peste 74.000 de cazuri și peste 1.800 de decese. Și în această țară s-au impus măsuri stricte: oamenii sunt obligați să poarte măștile de protecție în transportul public, iar grupurile mai mari 15 persoane sunt interzise.