• Franța a anunțat o relaxare în 3 etape, după lockdown.
  • Numărul total de decese a trecut de 1,4 milioane de morți de la începutul pandemiei.
  • Numărul total al cazurilor a depășit 60 de milioane.

În Franța, președintele Emmanuel Macron a anunțat o relaxare în 3 etape a blocării țării, după 1 lună, începând din acest weekend cu redeschiderea afacerilor „neesențiale”, cum ar fi frizeriile și magazinele de haine, care vor trebui să respecte reguli stricte de distanțare și să închidă la ora 21:00.

Între timp, numărul total de decese a trecut de 1,4 milioane de morți de la începutul pandemiei iar cazurile globale au depășit 60 de milioane.

Evoluția pandemiei de coronavirus în lume, în ultimele ore

Cele 16 state federale ale Germaniei vor aproba noi măsuri de relaxare. Adunările vor avea maximum 10 persoane în timpul sezonului de sărbători, potrivit unui proiect de propunere care urmează să fie discutat miercuri de premierii de stat și de cancelarul țării, Angela Merkel.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC
IA MISS-UL LA 60 DE ANI
ROMÂNII NU MAI ALEG STRĂINĂTATEA
CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.

În Marea Britanie, familiile se vor putea aduna în grupuri de 3 gospodării de orice dimensiune de Crăciun. Cu toate acestea, oamenii de știință spun că planul va aduce, aproape inevitabil, o creștere a numărului de cazuri de coronavirus.

Miniștrii au spus că întâlnirile de Crăciun vor impune oamenilor să facă o „judecată personală” asupra riscului pentru rudele mai în vârstă și pentru alții. Noile reguli vor permite oamenilor să călătorească liber între 23 și 27 decembrie, indiferent de nivelul local de restricții Covid în care trăiesc.

Guvernul spaniol intenționează să limiteze întrunirile festive la 6 persoane și să intrdoucă starea de asediu, de la 1 dimineața până la 6 dimineața pentru Ajunul Crăciunului și Revelion, potrivit unui document filtrat văzut de ziarele spaniole. În ceea ce privesc adunările de familie, este recomandat ca acestea să fie limitate la membrii aceleiași gospodării.

Între timp, capitala finlandeză, Helsinki, introduce noi restricții dure după o creștere accentuată a numărului de cazuri de coronavirus, liceele, bibliotecile și piscinele urmând a fi închise și evenimentele publice interzise definitiv.

În Suedia, a cărei abordare anti-lockdown ușoară a atras atenția internațională, presa din domeniul sănătății a criticat „neajunsurile grave” din cliniclie de îngrijire medicală, care se traduc prin cele aproape jumătate din cele 6.400 de decese suedeze de Covid-19.

Vicepremierul rus, Tatiana Golikova, a declarat marți că situația coronavirusului din țară devine „mai complicată” odată cu debutul toamnei și iernii. Rusia a înregistrat luni 25.173 de noi infecții zilnice.