• În Canada, campania de vaccinare a început luni
  • Marea Britanie a identificat o nouă mutație produsă în virusul SARS-CoV2
  • Coreea de Sud ar putea impune noi restricții

Din datele oferite de Worldometers, în lume sunt 73.193.122 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, la care se adaugă 1.627.977 de decese cauzate de COVID-19.

51.326.520 de pacienți s-au vindecat, iar în prezent sunt 20.238.625 de cazuri active, dintre care 106.556 de pacienți în stare gravă.

Germania cere Uniunii Europene să grăbească aprobarea vaccinului

Germania face presiuni asupra autorităților Uniunii Europene pentru a aproba vaccinul celor de la Pfizer/BioNTech împotriva COVID-19. Angela Merkel și Ministrul Sănătății german cer ca data aprobării să fie devansată pe 23 în loc de 29 decembrie.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Autoritățile de la Berlin doresc aprobarea vaccinului, întrucât Pfizer este o firmă germană, iar țara se pregătește de un nou lockdown.

Prim-ministrul italian cere noi restricții

Giuseppe Conte a spus că Italia are nevoie de noi restricții în perioada Sărbătorilor de iarnă, pentru a evita un al treilea val de infectări.

”Trebuie să evităm cu orice preț un al treilea val pentru că ar fi nimicitor, chiar și din perspectiva pierderii vieților”, a spus Conte pentru La Stampa.

Turcia intră în lockdown de Revelion

Începând cu 31 decembrie, Turcia intră în lockdown pentru 5 zile, după ce decesele înregistrate zilnic au atins un nou record – 229. Președintele Tayyip Erdogan a făcut anunțul luni, după o ședință de cabinet, în care s-a stabilit că restricțiile vor începe de la ora 21.00.

Premierul olandez anunță un nou lockdown

Prim-ministrul olandez, Mark Rutte anunță un nou lockdown de cinci săptămâni, începând de luni. Școlile, muzeele, sălile de sport și magazinele neesențiale se vor închide până pe 19 ianuarie.

În timp ce premierul Rutte făcea declarații, protestatarii puteau fi auziți afară fluierând și scandând lozinci.

Canada a demarat campania de vaccinare

Canada a început luni campania de vaccinare, iar primele doze administrate au fost personalului medical din prima linie, informează The Guardian. Tot în topul priorităților au fost rezidenții azilelor de bătrâni și personalul din cadrul acestora.

Prima doză administrată din serul celor de la Pfizer/BioNTech a fost televizată. Persoana inoculată a fost Anita Quidangen, care face parte din personalul unui azil pentru vârstnici din Toronto.

Coreea de Sud va înăspri restricțiile dacă acestea vor fi ignorate

Prim-ministrul al Coreei de Sud s-a adresat marți cetățenilor, cerându-le să respecte măsurile sanitare de protecție împotriva COVID-19, scrie The Guardian. În prezent, țara se confruntă cu cel mai mare val de infecții.

Ratele de infecție cresc zilnic, luni, la miezul nopții fiind raportate 880 de noi cazuri. Cu numai o zi în urmă, în Corea de Sud erau raportate 718 noi cazuri. Școlile din Seul și zonele metropolitane se închid începând de astăzi pentru o lună.

O nouă formă de COVID a fost identificată în Marea Britanie

Marea Britanie a identificat o nouă formă de COVID-19, care s-a răspândit în sudul țării. Se pare că noua mutație a virusului îl face să se răspândească mult mai repede decât alte variante existente.

Acțiunile din Asia au înregistrat o scădere

Acțiunile din Asia au înregistrat o scădere semnificativă, din cauza îngrijorărilor provocate de posibilele restricții. La orizont s-ar afla și o nouă carantină generală, ceea ce a umbrit optimismul adus de lansarea noului vaccin.

Acțiunile japoneze au scăzut cu 0,4%, după ce săptămâna trecută au înregistrat creșteri semnificative, iar cele din China au scăzut cu 0,2%.

Polonia s-ar putea confrunta cu un al treilea val

Ministrul sănătății din Polonia, Adam Niedzielski, a declarat luni că un al treilea val de infectări este foarte aproape, iar recomandarea acestuia este ca restricțiile să fie menținute până pe 17 ianuarie.