• Este a doua zi consecutivă în care se înregistrează un număr atât de mare de infecții zilnice de la începutul pandemiei, în SUA
  • Statele Unite se află în topul infectărilor, urmate de India şi Brazilia
  • UK intră în carantină, începând de miercuri până în 1 decembrie. Școlile rămân deschise
  • Belgia intră în lockdown pentru a preveni prăbușirea sistemului de sănătate
  • Austria a impus carantină nocturnă timp de o lună

Austria a impus carantină nocturnă timp de o lună. Restaurantele se închid și vor putea vinde produse doar la pachet

Austria a impus o carantină nocturnă, între orele 20.00 și 6.00, în încercarea de a stopa răspândirea coronaviruslui, au anunțat autoritățile, sâmbătă seară. Măsura va fi în vigoare până la sfârșitul lunii noiembrie.

Restaurantele, barurile și cafenelele se vor închide, acestea având totuși permisiunea să vândă produse doar în regim take-away.

Statele Unite au raportat 99.321 noi cazuri de coronavirus

Este a doua zi consecutivă în care se înregistrează un număr atât de mare de infecții zilnice de la începutul pandemiei, potrivit Universității Johns Hopkins (JHU).

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Statele Unite au raportat 99.321 noi cazuri de coronavirus înregistrate vineri, astfel că au acum un total de 9.044.255 infecții, scrie CNN.

Vineri au fost, de asemenea, 1.030 de noi decese asociate virusului, ceea ce ridică numărul total de morți la 229.686.

Contaminări sunt înregistrate în toate cele 50 de state. Statele Unite se află în topul infectărilor, urmate de India şi Brazilia.

Ministrul Sănătății din Brazilia a fost internat în spital

Ministrul Sănătății din Brazilia, Eduardo Pazuello, infectat cu noul coronavirus, a fost internat în spital, după ce medicii au constatat că este deshidratat.

Conform CNN, Eduardo Pazuello a mers vineri la spital, în capitala Braziliei, pentru analize, iar medicii au constatat că era deshidratat.

Ministerul Sănătății a negat că spitalizarea sa a fost cauzată de o complicație Covid-19. Pazuello se izolase acasă de când s-a infectat.

UK ar putea intr în carantină, începând de miercuri până în 1 decembrie

Boris Johnson ar urma să anunțe săptămâna viitoare un lockdown național, după ce consilierii săi științifici i-au spus că aceasta este singura modalitate de a salva Crăciunul, transmit jurnaliștii de la Daily Mail.

Oamenii de știință din comitetul britanic au prezentat ieri rapoarte ce conțin cifre sumbre și care arată că infecția cu coronavirus se răspândește „semnificativ” mai repede decât se prefigura.

Aseară, o sursă a cabinetului Johnson a spus pentru Daily Mail că premierul britanic va anunța săptămâna viitoare că UK intră în lockdown.

Belgia instituie carantina pentru a preveni prăbușirea sistemului de sănătate

Liderii belgieni au anunțat că vor impune carantina generală pentru a preveni prăbușirea sistemului de sănătate, scriu jurnaliștii de la Bloomberg.

Belgia a anunțat, vineri, închiderea tuturor magazinelor ne-esențiale, precum și interzicerea parțială a vizitelor la familie și prieteni, într-o ultimă încercare de a stopa fluxul internărilor în spitale.

Școlile vor rămâne, de asemenea, închise timp de două săptămâni. Carantina pe timpul nopții este deja în vigoare, iar barurile și restaurantele au fost închise la începutul acestei luni.

Autorităţile din India anunţă 48.268 noi contaminări cu coronavirus

India, a doua ţară din lume cea mai afectată de Covid-19, anunţă 48.268 de noi contaminări, conform Reuters.

Numărul de cazuri de coronavirus din India s-a ridicat la 8,1 milioane sâmbătă, cu 48.268 cazuri noi înregistrate în ultimele 24 de ore, arată datele Ministerului Sănătății.

India este a doua ţară din lume cea mai afectată de Covid-19, după Statelor Unite. Decesele au crescut cu 551, ducând mortalitatea la 121.641.