• La nivel mondial, numărul de cazuri de coronavirus a depășit 50 de milioane.
  • Luna octombrie a devenit cea mai neagră lună de la începutul pandemiei.
  • Peste 1,25 milioane de oameni au murit din cauza bolii.
  • Europa, cu aproximativ 12 milioane de cazuri, este cea mai afectată regiune.
  • Statele Unite se confruntă cu cea mai gravă creștere, înregistrând peste 100.000 de cazuri zilnice.
  • India are al doilea cel mai mare număr de cazuri din lume.

Numărul de cazuri de coronavirus, la nivel mondial, a depășit, duminică, 50 de milioane, reprezentând un sfert din total, potrivit unui bilanț realizat de Reuters.

Octombrie a fost cea mai neagră lună de până acum, Statele Unite devenind prima țară din lume care a raportat peste 100.00 de cazuri zilnice. Se pare că de vină este creșterea numărului de cazuri din Europa, care a contribuit semnificativ la acest bilanț.

Pandemia, pe repede înainte

Cea mai recentă medie săptămânală arată că numărul infectărilor zilnice globale cresc cu peste 540.000.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Totodată, peste 1,25 milioane de oameni au murit din cauza bolii respiratorii care a apărut în China la sfârșitul anului trecut.

Ritmul de îmbolnăvire la nivel global a fost feroce. Au fost necesare 32 de zile pentru ca numărul cazurilor să crească de la 30 de milioane la 40. Și au mai fost nevoie de doar 21 de zile pentru a mai adăuga acestui bilanț sumbru, încă 10 milioane.

Cifrele spun totul

Europa, cu aproximativ 12 milioane de cazuri, este cea mai afectată regiune, depășind America Latină. Întregul continent deține 24% din decesele provocate de COVID-19.

Astfel, Europa înregistrează aproximativ 1 milion de noi infectării la fiecare trei zile, potrivit analizei Reuters. Aceasta reprezintă 51% din totalul global.

Cele mai afectate țări

Franța se numără printre țările cu cele mai multe cazuri de coronavirus din Europa. Țara înregistrează 54.440 de cazuri pe zi, potrivit celei mai recente medii în interval de o săptămână, o rată mai mare decând India, care are o populație și mai mare.

Al doilea val global al pandemiei testează sistemele de sănătate din toată Europa și determină țări precum Germania, Franța și Marea Britanieimpună restricții mai dure și să instaureze lockdown-ul, pentru a opri răspândirea virusului.

Danemarca, care a impus un nou lockdown în mai multe zone din nord, a ordonat sacrificarea celor 17 milioane de nurci, după ce o mutație a coronaviruslui găsit la animale s-a răspândit și la oameni.

Americanii și-au ales președintele, dar au uitat de pandemie

Statele Unite, cu aproximativ 20% din cazurile globale, se confruntă cu cea mai gravă creștere, înregistrând peste 100.000 de cazuri zilnice de coronavirus în ultima medie de șapte zile, au arătat datele Reuters. În plus, sâmbătă a fost raportat un nou record de peste 130.000 de cazuri.

Ultima creștere a SUA a coincis cu ultima lună de campanie electorală, în care președintele Donald Trump a minimalizat severitatea măsurilor de protecție, în timp ce contracandidatul său, Joe Biden, a cerut o abordare bazată pe știință.

Mitingurile lui Trump, unele în aer liber și cu puține măști și puțină distanțare socială, au dus la 30.000 de cazuri suplimentare confirmate și probabil au dus la peste 700 de decese, au au estimat economiștii de la Universitatea Stanford.

India, al doilea focar al lumii

În Asia, India are al doilea cel mai mare număr de cazuri din lume. Cu toate acestea, a înregistrat o încetinire constantă din septembrie, în ciuda sezonului festivalurilor hinduse.

Numărul total al cazurilor a depășit 8,5 milioane vineri, iar media zilnică este de 46.200.