Coronavirus în lume. Peste 4,1 milioane de cazuri au fost înregistrate la nivel global

  • Peste 4,1 milioane de persoane au fost infectate cu coronavirus
  • Un oraș chinez intră din nou în carantină
  • Coreea de Sud se teme de un al doilea val de Covid-19. Mai multe persoane s-ar fi infectat după ce au mers în cluburi

Peste 4,1 milioane de cazuri de coronavirus au fost înregistrate la nivel global, iar peste 282.000 de oameni au murit, potrivit unui raport al Universității Johns Hopkins.

Un oraș chinez din apropierea granițelor rusești, din nou în carantină. Primarul din Shulan spune că orașul va intra într-un „regim de război”.

Presa chineză spune că autoritățile au dispus închiderea temporară a tuturor locurilor publice din Shulan, dintre care sălile de sport, cinematografele și bibliotecile. Pe lângă asta, toți locuitorii sunt obilgați să rămână în case, iar elevii au revenit la cursurile online, scrie The Guardian.

Coreea de Sud se teme de un al doilea val de Covid-19. Autoritățile caută persoanele care s-ar fi putut infecta cu coronavirus după ce au mers în mai multe cluburi de noapte. Mai târziu, Park Won-soon, primarul Seului a anunţat că toate cluburile şi barurile trebuie să se închidă imediat, scrie CNN.

Această decizie a venit după ce numărul cazurilor de infecţii a crescut în Itaewon, un cartier al oraşului cunoscut pentru cluburi şi viaţa de noapte.

În SUA au fost raportate peste 1,3 milioane de cazuri de Covid-19 și peste 79.500 de decese. Aproximativ jumătate din statele americane au început relaxarea măsurilor de izolare, dar guvernatorul statului New York a spus că o astfel de mişcare ar fi prematură în statul său, cel mai grav lovit de epidemia de coronavirus, scrie The Guardian.

După SUA și Spania, Rusia se clasează pe locul la 3 pe harta Covid-19, cu plus 11.656 cazuri de coronavirus, numărul total fiind de 221.344 de infectați, potrivit datelor Universității Johns Hopkins.

Sursa foto: Profimedia