• Peste 6.000.000 de cazuri de Covid-19 au fost raportate la nivel mondial și cel puțin 366,896 de decese, potrivit Universității Johns Hopkins.
  • Peste 2.661.000 persoane au fost declarate vindecate.
  • În Brazilia s-a înregistrat cea mai mare creştere zilnică a numărului de cazuri de coronavirus – mai mult de 26.400.
  • SUA încheie relația cu OMS. Trump: „Vom redirecţiona fondurile. Lumea are nevoie de răspunsuri din partea Chinei în privinţa virusului.”

La nivel mondial a fost raportate 6,034,678 de cazuri de Covid-19 și 366,896 de decese.

America de Sud  ”un noul epicentru” al pandemiei de coronavirus, cu o situaţie deosebit de alarmantă în Brazilia unde s-a înregistrat cea mai mare creștere zilnică de cazuri noi de coronavirus, iar numărul deceselor a ajuns la 27,944, scrie CNN.

Sursa foto: DIEGO MARANHAO / AFP / Profimedia

Regiunea raportează mai multe cazuri zilnice decât Statele Unite.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Jair Bolsonaro, președintele Braziliei: “Ce vor ăștia este să ne gâtuie libertatea. Rahatul ăla de guvernator din Sao Paolo, gunoiul ăla de guvernator din Rio de Janeiro exact asta vor, să profite de bazaconia cu virusul, sau primarul din Manaus, care a facut gropi comune, o porcarie”.

Președintele Braziliei a sfidat propriile autorități medicale ale țării sale, participând la multiple mitinguri care susțin guvernul său, scrie CNN.

Donald Trump anunţă că Statele Unite încheie relaţia cu OMS:

„Dat fiind că au eşuat în efectuarea reformelor cerute şi foarte mult necesare, vom încheia astăzi relaţia noastră cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi vom redirecţiona fondurile spre alte nevoi de sănătate mondiale, care le merită. Lumea are nevoie de răspunsuri din partea Chinei în privinţa virusului. Trebuie să avem transparenţă“, spune Trump.

Trump ameninţă că va închide Twitter și Facebook pentru că vor să le închidă gura conservatorilor
Sursa foto: Profimedia

China a înregistrat patru noi cazuri de coronavirus confirmate până la sfârşitul zilei de 29 mai, de la zero cazuri în ziua precedentă, a anunţat vineri comisia naţională de sănătate, potrivit Reuters.