• Premierul Japoniei, Shinzo Abe, a anunţat azi că toate şcolile din ţară vor fi închise până în luna aprilie, din cauza epidemiei de coronavirus
  • Shinzo Abe a informat că următoarele două săptămâni sunt critice în ceea ce priveşte numărul de infectări
  • Japonia a înregistrat peste 200 de cazuri de infectare cu coronavirus

Premierul Japoniei, Shinzo Abe, a anunţat azi că toate şcolile din ţară vor fi închise începând de mâine şi până la începutul lunii aprilie, pe fondul epidemiei de coronavirus, potrivit The Japan Times.

Totodată, Abe a anunţat că următoarele două săptămâni vor fi „critice” în ceea ce priveşte numărul de infectări, mai ales în rândul elevilor.

Shinzo Abe, premierul Japoniei: „Au fost luate măsuri pentru a preveni răspândirea infecţiei printre copii în fiecare regiune, iar următoarele două săptămâni reprezintă o perioadă critică”.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Anunţul lui Shinzo Abe vine în contextul în care numărul de cazuri de infecţie cu coronavirus a crescut în Japonia, depăşind 200. La acestea se adaugă şi cei peste 700 de oameni infectaţi aflaţi la bordul navei de croazieră Diamond Princess, la bordul căreia se află şi nouă români.

Arabia Saudită a interzis accesul pelerinilor străini în ţară

Guvernul Arabiei Saudite a anunţat azi că interzice accesul pelerinilor străini în ţară, în condiţiile în care mai multe state din regiune, printre care Iran, Kuweit, Oman şi Irak au înregistrat un număr mare de cazuri de infecţie cu coronavirus. Oficialii saudiţi au anunţat că restricţiile sunt „temporare”, dar nu au precizat şi un termen pentru ridicarea interdicţiei, potrivit The Guardian.

Coronavirusul ar putea afecta pelerinajul anual de la Mecca

De aceea, nu este clar încă dacă pelerinajul anual de la Mecca, cunoscut sub numele de Hajj, va fi sau nu afectat de această decizie. Pelerinajul de la Mecca ar urma să aibă loc în luna iulie. Anul trecut, peste 2,5 milioane de musulmani din întreaga lume au participat la acest eveniment. Momentan, Arabia Saudită nu a înregistrat niciun caz de coronavirus.

Decizia ar putea lovi economia saudită

Decizia ar putea afecta economia saudită, întrucât milioanele de pelerini care vin în această ţară în fiecare an reprezintă o sursă importantă de venit. Arabia Saudită este vizitată de milioane de pelerini musulmani şi în afara hajj-ului. Economia ţării este deja afectată de scăderea livrărilor de petrol către China. China este principalul cumpărător de petrol saudit.

Sursă foto: Profimedia