• Coronavirusul se răspândește în Europa: Franța a anunțat primul deces,  Grecia primul caz de infecție
  • Bilanțul actualizat miercuri, 26 februarie 2020: peste 2700 de morți în lume, majoritatea în China continentală
  • Numărul de infecții globale a trecut de 80.000, peste 1200 sunt în Coreea de Sud
  • Brazilia a confirmat primul deces. Cu excepția Antarcticii, pe fiecare continent este cel puțin un caz de infectare
  • China a anunțat miercuri 52 de decese noi cauzate de coronavirus, toate în Hubei, epicentrul îmbolnăvirilor.

Franţa confirmă decesul primului cetăţean francez din cauza coronavirusului

Jérôme Salomon, un oficial din cadrul Ministerului Sănătăţii de la Paris, a anunţat primul deces al unui cetăţean francez din cauza coronavirusului. El a informat că persoana decedată este un francez în vârstă de 60 de ani, care fusese internat „în stare extrem de gravă” ieri, potrivit Le Figaro.

De asemenea, oficialul a anunţat trei noi cazuri de infectare cu coronavirus, astfel că numărul total al infecţiilor se ridică la 17 în Franţa.

Acesta este cel de-al doilea deces din cauza coronavirusului înregistrat pe teritoriul Franţei, după cel al unui turist chinez.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
APPLE ADUCE UN NOU MAGAZIN DE APLICAȚII
Credit: ATTA KENARE / AFP / Profimedia

Stella Kyriakides: Ţările europene ar trebui să aibă o abordare comună în privinţa epidemiei de coronavirus

Comisarul european pentru Sănătate, Stella Kyriakides, a declarat astăzi că statele membre UE ar trebui să aibă o abordare comună a epidemiei de coronavirus. Aflată la Roma, unde s-a întâlnit cu ministrul italian al Sănătăţii, Roberto Speranza, ea a făcut apel la ţările Uniunii să informeze Bruxellesul despre nivelul de pregătire, potrivit Reuters.

Totodată, oficialul european a mai spus că este important ca statele membre să le ofere cât mai multe informaţii cetăţenilor cu privire la modalităţile de prevenire şi a făcut apel la calm. Ea a adăugat că oamenii nu trebuie să intre în panică în aceste momente.

Stella Kyriakides: „Toate statele membre trebuie să ne informeze în legătură cu pregătirile. Abordările diferite la nivelul UE ar trebui evitate”

Credit: Miguel MEDINA / AFP / Profimedia

San Francisco declară stare de urgenţă, pe fondul epidemiei de coronavirus

San Francisco a declarat marţi stare de urgenţă locală pe fondul răspândirii infecţiei de coronavirus în lume, deşi în SUA nu a fost depistat pănâ acum niciun caz.

Totuşi, oficialii medicali din SUA i-au avertizat pe cetăţeni să se pregătească pentru răspândirea „inevitabilă” a virusului, deoarece situaţia se schimbă de la o oră la alta.

”Cerem cetăţenilor americani să se pregătească. Este doar o chestiune de timp până când o epidemie va izbucni şi în ţara asta. Viaţa de zi cu zi ar putea fi grav afectată”, a declarat, marţi, Nancy Messonnier, de la Centrul Naţional pentru Imunizare şi Boli Respiratorii.

Până acum, 53 de cazuri de coronavirus au fost confirmate în SUA, iar autorităţile au solicitat membrilor Congresului să aprobe cât mai repede o finanţare de miliarde de dolari pentru a ajuta eforturile de contracarare a noului patogen.

Credit: NICOLAS ASFOURI / AFP / Profimedia

Grecia confirmă primul caz de coronavirus

Grecia confirmă primul caz de infectare cu coronavirus, a anunţat miercuri Ministerul Sănătăţii de la Atena.

Pacienta este o femeie de 38 de ani din Thessaloniki, care a călătorit recent într-o zonă din nordul Italiei, a declarat Sotiris Tsiodras, un reprezentant al Ministerului Sănătăţii, citat de Reuters.

De asemenea, familia ei va fi plasată în carantină timp de aproximativ 14 zile.

Creşte numărul cazurilor de infectare cu coronavirus pănă la 357 în Italia, inclusiv patru copii

Bilanţul cazurilor de infectare cu coronavirus în Italia a ajuns miercuri la 357 de îmbolnăviri, dintre care patru sunt copii, 11 morţi şi o persoană s-a vindecat, scrie La Repubblica.

Cele mai multe cazuri confirmate sunt în Lombardia, unde numărul lor a ajuns la 259, Veneto cu 59 de cazuri, Emilia Romagna, 26, urmate de Piemont, Lazio Sicilia, cu câte trei, Liguria şi Toscana, căte două şi Alto Adige, un caz.

Majoritatea oamenilor infectaţi cu Covid-19 provin din nordul ţării. Italia continuă să fie ţara cu cea mai mare epidemie de coronavirus din Europa.

În regiunea Lombardia trăiesc 176.582 de români, iar în regiunea Veneto aproximativ 120.000.

Credit: ISAAC LAWRENCE / AFP / Profimedia

Numărul persoanelor infectate cu coronavirus a ajuns la nouă în Spania

Autorităţile au anunţat miercuri că numărul persoanelor infectate cu coronavirus a ajuns la nouă în Spania. Pănâ acum, au fost confirmate patru cazuri în Tenerife, unul în Madrid, unul în Barcelona şi unul în Villareal (Castellón), potrivit La Vanguardia.

Primii doi infectaţi, un turist german din Tenerife şi un cetăţean britanic în Mallorca, s-au vindecat, numărul actual fiind de şapte.

În Madrid, a fost confiirmat pozitiv cu COVID-19 un tânăr de 24 de ani care a călătorit în nordul Italiei. Acesta este internat în Spitalul Carlos III, unde se află o unitate specializată de carantină.

În Tenerife, sunt patru cazuri confirmate. Un medic italian şi soţia sa şi un alt cuplu care îi însoţea, respectiv o cetăţeană italiană care locuieşte în Barcelona. De asemenea, 25 de persoane apropiate acesteia au fost plasate în carantină la domiciliu. Femeia este internată de luni la Spitalul Clinic din Barcelona, după ce a călătorit în nordul Italiei. Din punct de vedere clinic, se simte bine, dar prezintă simptome de gripă.

Potrivit OMS, numărul total de îmbolnăviri a trecut de 81.000, 2.762 de morţi şi 30.098 de persoane care s-au vindecat. Marea majoritate a cazurilor confirmate sunt în China, dar cifrele s-au diminuat în comparaţie cu zilele anterioare.

Caz revoltător. Un asiatic a fost bătut și dat afară din metrou de rapidiști, panicați de coronavirus

Rapid a jucat, marţi cu Turris Turnu Măgurele, scor 0-0. Pe drum spre stadion, fanii rapidişti au dat jos din metrou un tânăr asiatic. Se pare că tânărul a fost bruscat, împins şi scuipat de ultraşii rapidişti. În drum spre stadionul unde Rapid Bucureşti urma să se înfrunte cu Turris Turnu Măgurele, fanii rapidişti au […]

Read more