Coronavirus: Record de cazuri în mai multe ţări din Europa. Avertismentul OMS pentru regiune

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a avertizat că relaxarea măsurilor de combatere a virusului alături de persoanelor care au „lasat garda jos” sunt în spatele creşterii de cazuri de coronavirus în Europa.

Germania a raportat 1.707 de cazuri noi de coronavirus în ultimele 24 de ore, cel mai mare număr zilnic din luna aprilie. De asemenea, Spania a raportat cel mai mare număr zilnic din aprilie, înregistrând 3.715 cazuri noi în ultimele 24 de ore, cu 127 de decese.

Hans Kluge, director regional pentru Europa al OMS, a declarat joi că „epicentrul” pandemiei se afla acum în America, dar regiunea europeană „a fost pe o traiectorie proprie, arătând o tendinţă diferită în comparaţie cu restul lumii.”

„Riscul nu a fost niciodată departe. În ultimele două luni, cazuri noi au crescut constant în fiecare săptămână în regiune. Au fost cu 40.000 de cazuri mai mult în prima săptămână a lunii august, comparativ cu prima săptămână a lunii iunie, când cazurile numărul cazurilor a fost cel mai scăzut”, a spus Kluge în timpul unui briefing de presă online.

Italia a raportat miercuri 642 de cazuri noi de coronavirus, cel mai mare număr de la sfârşitul lunii mai. Ţara a înregistrat total de 255.278 de cazuri şi 35.412 decese.

Între timp, Ministerul Sănătăţii din Franţa a raportat miercuri 3.776 noi infecţii cu Covid-19, bilanţul zilnic depăşind 3.000 pentru a treia oară în ultimele cinci zile.