• Taiwan a anunțat primul său caz de contaminare cu coronavirus, după o perioadă de 253 de zile.
  • Un pilot din Noua Zeelandă care lucra pentru o companie taiwaneză și care era purtator de COVID-19 a infectat o femeie.
  • Acesta a mințit autoritățile că ar fi fost infectat cu coronavirus.

Taiwan, considerat un exemplu în gestionarea COVID-19 de la începutul crizei, a anunțat primul său caz de contaminare cu coronavirus, după o perioadă de 253 de zile.

O minciună care îl va costa scump. Un pilot din Noua Zeelandă care lucra pentru o companie taiwaneză și care era purtator de COVID-19 a infectat o femeie.

Aceasta a devenit primul caz de transmisie locală în Taiwan după 253 de zile. Până atunci, insula fusese dată drept exemplu în gestionarea pandemiei de COVID-19, în timp ce vecinii săi asiatici au înregistrat mai multe vârfuri ale maximului de contaminare.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Oficialii din sănătate au declarat că pilotul care a infectat-o ​​pe tânără a mințit despre activitățile sale și despre oamenii pe care i-a întâlnit în timp ce era bolnav. S-a descoperit că a vizitat mai multe locuri publice în timp ce era purtator de virus, inclusiv un magazin universal. El riscă o amendă de 8.700 de euro.

Măsuri eficiente de la început

Insula de 23 de milioane de oameni a luat rapid măsuri eficiente pentru a face față epidemiei.

Frontierele au fost închise foarte devreme și a fost impusă o carantină foarte strictă, permițând limitarea cazurilor la 770 de contaminări și șapte decese.

CNN amintește că Taiwanul a început examinarea pasagerilor care veneau pe zboruri directe din Wuhan – unde a fost descoperit virusul – încă din decembrie 2019, când virusul nu explodase încă în lume și era doar subiectul multor zvonuri.

Abia mai târziu, pe 12 ianuarie, OMS a anunțat oficial prezența unui nou coronavirus în China. Primul pacient care a murit de COVID-19 în China a fost anunțat oficial pe 13 ianuarie. Wuhan s-a închis pentru prima dată pe 23 ianuarie.

Taiwan, la rândul său, și-a confirmat primul caz pe 21 ianuarie, după ce anterior interzicea călătorilor din Wuhan să vină pe insulă. Din acel moment, Taiwan – ajutat de locația sa – a creat un sistem de urmărire a contactelor, care a contribuit la prevenirea răspândirii rapide a virusului.

Din 12 aprilie, toate cazurile noi de coronavirus identificate pe insulă au fost cazuri importate. În timp ce majoritatea călătorilor care sosesc în Taiwan trebuie să respecte o perioadă de izolare de două săptămâni și, evident, să dea dovadă de test negativ, piloților li se cere să facă o carantină acasă de trei zile doar la întoarcerea dintr-o călătorie din strainatate. Ceea ce explică modul în care pilotul a reușit să infecteze tânăra.

Taiwanul nu este singura regiune asiatică îngrijorată de reapariția virusului. Hong Kong, Japonia, Coreea de Sud se confruntă cu toții cu un nou val.

Thailanda, la rândul său, tocmai a anunțat că a descoperit un focar uriaș pe o piață de fructe de mare din Bangkok. Țara a anunțat că va testa 10.000 de oameni, până acum peste 1.000 au dat rezultate pozitive.