Coronavirusul, „alarmă falsă“? Uite ce arată un raport al ministerului de Interne din Germania. Reacția Guvernului

Sursă foto: Profimedia
  • Un raport ajuns în media din interiorul ministerului de interne german spune că pandemia de coronavirus este o alarmă falsă.
  • Pericolul Covid-19 a fost supraestimat, arată studiul.
  • Probabil, în niciun caz, pericolul prezentat de noul virus nu a depăşit nivelul normal“.
  • Raportul „Analiza Criza Managementului“ a fost produs în cadrul unei unităţi numit KM4 şi a fost publicat inclusiv pe site-uri de specialitate medicală sub supravegherea unor experţi în medicină germani.

Pandemia de coronavirus ar fi o alarmă falsă, arată un raport ajuns în media din interiorul ministerului de interne german. Cel mai mare propagator de ştiri false şi confuzie ar fi Statele Unite, spun autorii raportului.

Importanţa virusului este minimalizată, iar măsurile de securitate luate sunt considerate a avea „consecinţe mai grave“ decât pandemia în sine.

Raportul a provocat un adevărat scandal în Germania, guvernul negând valabilitatea lui, motivând că „ar fi opera unui singur angajat“. Ulterior, autorii raportului au făcut comentarii în presă prin care au acuzat guvernul german de luare a unor măsuri exagerate şi de ignorarea informaţiilor primite.

Iată care sunt informaţiile-cheie din acest raport al ministerului de interne german:

  • Pericolul Covid-19 a fost supraestimat: probabil, în niciun caz, pericolul prezentat de noul virus nu a depăşit nivelul normal.
  • Oamenii care mor din cauza Covid-19 sunt în esenţă cei care ar muri statistic anul acesta, deoarece au ajuns la sfârşitul vieţii, iar corpurile lor slăbite nu mai pot face faţă stresului zilnic aleator (inclusiv cei aproximativ 150 de viruşi aflaţi în prezent).
  • La nivel mondial, într-un sfert de an, nu au existat mai mult de 250.000 de decese din cauza Covid-19, comparativ cu 1,5 milioane de decese (25.100 în Germania) în timpul valului de gripă 2017/18.
  • Pericolul este, evident, nu mai mare decât cel al multor altor virusuri. Nu există nicio dovadă că aceasta a fost mai mult decât o alarmă falsă. Un reproş ar putea merge pe aceste linii: în timpul crizei Corona, statul s-a dovedit a fi unul dintre cei mai mari producători de Fake News.