• Coșurile de mână din supermarketurile bucureștene ar putea fi limitate
  • Acestea sunt considerate factori de risc în răpândirea coronavirusului
  • O decizie va fi luată vineri, după o ședință la Primăria Capitalei

Coșurile de mână din supermarketurile din București ar putea fi limitate în următoarea perioadă, acestea fiind considerate un factor de risc în răspândirea coronavirusului.

„Respectarea cu stricteţe a normelor şi restricţiilor aflate deja în vigoare este tocmai pentru a evita impunerea sau adoptarea altor măsuri mai severe sau mai stricte.

Prefectul municipiului Bucureşti a dispus intensificarea acestor controale pentru că s-a constatat o relaxare atât în ceea ce priveşte efectuarea de controale din partea instituţiilor, dar şi o relaxare din partea populaţiei”, a declarat Mariana Stancu-Țipișcă, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Capitalei.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Nu e singura restricție din marile magazine sau mall-uri. Pentru cumpărăturile de sărbători, bucureștenii ar trebui să fie pregătiți pentru mai mult timp petrecut la cozi. Va fi limitat numărul de clienți, în funcție de suprafața magazinului.

Clienții vor fi nevoiți să se dezinfecteze la intrare, vor trece prin triajul epidemiologic (le va fi luată temperatura), vor fi create circuite speciale pentru intrare și ieșire.

Care sunt avantajele folosirii unui cărucior de cumpărături

Prefectul de Argeș, Emanuel Soare, a explicat motivele deciziei: distanță mai mare la casele de marcat, suprafață de contact mai mică, dezinfectarea se face mai ușor.

„Eu le consider probleme majore ale marilor magazine: aglomeraţia de la casele de marcat şi numărul foarte mare de clienţi care pot să fie în acelaşi timp în aceste magazine. Se poate păstra mai bine distanţa la casele de marcat prin intermediul cărucioarelor. Suprafaţa de contact este mai mică, dezinfectarea se poate face mult mai uşor”, a spus Emanuel Soare, prefectul județului Argeș.

În plus, un cărucior mai mare înseamnă mai multe cumpărături, deci oamenii nu ar mai fi nevoiți să meargă des la supermarket pentru aprovizionare.

Decizia pentru București va fi luată vineri

Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență va lua o decize în acest sens în ședința de vineri, ce va avea loc la Primăria Capitalei.

O decizie similară a fost luată și în județul Argeș, unde autoritățile au decis interzicerea coșurilor de cumpărături.

Rata de incidență a infectărilor în București cumulată la 14 zile și raportată la 1000 de locuitori este de 6,77.