• Argeş a fost, în ultimele 2 zile, în topul judeţelor cu cele mai mari creşteri de cazuri de COVID-19.
  • În total, judeţul are 1.862 de cazuri.
  • Emanuel Soare, prefectul de Argeş, spune că numărul mare este rezultatul testărilor intense.
  • Numărul de teste a crescut exponenţial în ultima săptămână.

Cu siguranţă şi tu te îngrijorezi în fiecare zi când vezi raportările cazurilor de COVID-19. Unele judeţe au înregistrat cifre notabile.

De exemplu, Argeşul a fost, şi ieri şi azi, în topul judeţelor cu cele mai mari creşteri la capitolul noi infecţii.

Pe de altă parte, trebuie să te uiţi la numărul de teste făcute, care creşte exponenţial. Emanuel Soare, prefectul de Argeş, spune că numărul mare de cazuri identificate în judeţ este rezultatul testărilor intense în cele 3 laboratoare.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„De la începutul pandemiei, avem efectuate peste 17.000 de teste, aproximativ 10.000 de persoane s-au testat. Avem o medie zilnică de cel puţin 350 de teste”, a explicat Emanuel Soare, prefectul județului Argeș.

„Practic, din cele 17.000 de teste, aproximativ 4.000 de teste au fost făcute de către corporaţii, de către persoane private, la cerere. De exemplu, dacă am un angajator unde am un caz de infectare, angajatorul ia decizia să testeze toţi angajaţii”, a adăugat Soare.

„Avem foarte multe cazuri pentru că şi testăm, le şi identificăm, şi avem practic o imagine mult mai reală legată de ceea ce se întâmplă în teren”, a declarat Emanuel Soare.

La nivel național, sâmbătă au fost raportate ca efectuate 18.732 teste, în timp ce vineri a fost raportat un număr de 18.986 teste efectuate.

În județul Argeș sunt 1.862 de cazuri de COVID-19, în total, iar în ultimele două zile au fost raportate peste 100 de cazuri noi.