• Potrivit unui bilanț Reuters, Europa a depășit pragul de 10 milioane de îmbolnăviri cu COVID-19.
  • 10 milioane de infectări s-au înregistrat în total în Asia și în America Latină, luna precedentă.
  • SUA se menține la totalul de 9 milioane de infectări.

Virusul SARS-CoV-2 a luat amploare pe „Bătrânul Continent”, unde, după ultimele cinci săptămâni, s-au înregistrat peste 10 milioane de îmbolnăviri. Alarmant este faptul că 5 milioane de îmbolnăviri au fost depistate în puțin mai mult de o lună, în timp ce primele 5 milioane de cazuri au fost bifate în circa nouă luni. Acum, Europa are 22% din numărul global de cazuri, continent ce reprezintă 10% din populația lumii.

Conform analizei Reuters, Europa a raportat peste 1,6 milioane de cazuri noi în ultimele șapte zile, aproape jumătate din cele 3,3 milioane raportate în întreaga lume, cu peste 16.100 de decese, o creștere de 44% față de săptămâna precedentă. Pentru fiecare 10.000 de persoane din Europa, au fost raportate peste 127 de cazuri de coronavirus și aproximativ patru persoane au murit, conform aceleiași analize. În Statele Unite au existat 278 de cazuri și șapte decese la 10.000 de locuitori.

Rusia, „campioana” Estului

Europa de Est are aproape o treime din totalul cazurilor raportate de COVID-19, cel mai mare număr de cazuri, în timp ce Europa de Sud conduce cu aproximativ 32% din totalul deceselor legate de coronavirus în continent. Rusia este cea mai afectată țară din Europa de Est, cu peste 1,6 milioane de infecții COVID-19.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Sursa citată notează cu guvernele din întreaga Europă au fost sub presiune, lipsindu-le coordonarea, și au eșuat în momentul în care au permis pauza pe timpul verii, lăsând spitalele nepregătite.