• Premierul României spune că toți pacienții ar trebui să fie tratați în spitale
  • Ministrul Sănătății se așteaptă la creșteri puternice ale numărului de infectări
  • OMS anunță un record la nivel mondial: 8,7 milioane de bolnavi

Coronavirusul ne dă emoții, din nou. OMS anunță un bilanț record, la nivel mondial, iar România așteaptă de 3 ori mai multe îmbolnvări, spune ministrul Tătaru. Deloc îngrijorat, Orban îndeamnă spitalele să interneze pacienții cu forme ușoare ale bolii: „Eu știu că este posibilă tratarea unei persoane fie într-un spațiu adiacent, și există și posibilitatea tratării la domiciliu. Preferabil este ca administrarea tratamentului să fie făcută într-un cadru organizat, într-un spital“.

Declarații ale Președintelui Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, la finalul reuniunii Biroului Executiv al PNL

Declarații ale Președintelui Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, la finalul reuniunii Biroului Executiv al #PNL

Publicată de Partidul Naţional Liberal pe Luni, 22 iunie 2020

Astăzi, numărăm 24.000 de îmbolnăviri, dintre care 246 au fost raportate în ultimele 24 de ore. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, ne avertizează: „Suntem aproape de un moment critic cu de 3 ori mai multe cazuri raportate zilnic. Cei mai afectați sunt acum pacienții cu boli cronice care nu mai au locuri în spitale.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD
AVOCATUL TODD BLANCHE: „DONALD TRUMP ESTE NEVINOVAT”

Uite ce spune Radu Gănescu, Preşedintele Coaliţiei Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice: „Orice întârziere a unui pacient la o intervenţie chirurgicală, la un diagnostic, la un tratament medical, îl poate expune de 2-3 ori mai repede decât orice altă infecţie“.

Carmen, pacientă cu distonie, mărturisește: „Au trecut mai bine de 3 luni de când trebuia făcută injectarea, iar simptomele, din păcate, nu numai că au revenit, ci s-au şi agravat, în aceeaşi situaţie suntem mulţi pacienţi.“

Explozia de infectări se vede și la nivel mondial. OMS spune că numărul total al îmbolnăvirilor a depăşit 8,7 milioane, iar numărul deceselor este de cel puţin 461.000. Cea mai mare creştere s-a înregistrat în America de Nord şi America de Sud. Aici, s-au înregistrat 100.000 de noi cazuri de îmbolnăvire şi peste 3000 de noi decese.