• Italia a anunţat miercuri că ia în considerare posibilitatea de a impune teste obligatorii de depistare a coronavirusului pentru vizitatorii din China.
  • Ministrul Sănătăţii, Orazio Schillaci, ,,evaluează posibilitatea de a face ca testele să devină obligatorii pentru toţi pasagerii care vin din China” , a precizat biroul acestuia într-un comunicat citat de AFP.
  • Numărul infecţiilor cu coronavirus a crescut în China, în timp ce ţara relaxează controalele dure care au afectat economia şi au declanşat proteste masive.

Italia a anunţat miercuri că ia în considerare posibilitatea de a impune teste obligatorii de depistare a coronavirusului pentru vizitatorii din China, în urma exploziei numărului de cazuri în această ţară. Regiunea Lombardia a introdus deja testarea.

Lombardia, prima regiune care a impus un lockdown atunci când coronavirusul a ajuns în Europa la începutul anului 2020, testează sosirile din China pe aeroportul Malpensa din Milano cel puţin până la 30 ianuarie, a precizat Ministerul de Externe.

Tastele făcute la Malpensa în ultimele zile sunt analizate de ministerul sănătăţii, pentru a ajuta la identificarea oricăror noi variante.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Ministrul Sănătăţii, Orazio Schillaci, ,,evaluează posibilitatea de a face ca testele să devină obligatorii pentru toţi pasagerii care vin din China” , a precizat biroul acestuia într-un comunicat citat de AFP.

,,Supravegherea şi prevenirea, prin secvenţiere, sunt esenţiale pentru a identifica rapid orice noi variante care ar putea provoca îngrijorare şi care nu sunt în acest moment în circulaţie în Italia” , a precizat acesta.

Numărul infecţiilor cu coronavirus a crescut în China, în timp ce ţara relaxează controalele dure care au afectat economia şi au declanşat proteste masive.