• În această țară, unde trei sferturi din populație e deja vaccinată, au fost eliminate marea majoritate a măsurilor de distanțare socială.
  • Sâmbătă, protestatarii s-au adunat în Olanda pentru a mărșălui împotriva implementării unui certificat verde.
  • Certificatul va fi necesar pentru confirmarea imunizării cu COVID-19 ca oamenii să poată intra în baruri, restaurante, teatre și alte locuri, precizează Reuters.

Înlăturarea a aproape tuturor măsurilor de distanțare socială în această țară, unde 72% din populație a primit cel puțin o doză de vaccin, a corespuns cu noua necesitate de a demonstra că un test negativ pentru coronavirus a trecut sau a avut loc recent.

În timp ce măștile de protecție vor fi în continuare obligatorii în mijloacele de transport în comun, copiii și instructorii nu vor mai fi obligați să le poarte în școli, iar o reglementare privind distanța publică de 1,5 metri a fost eliminată.

Câteva sute de manifestanți au mărșăluit prin centrul orașului Haga, sediul guvernului olandez. Majoritatea cetățenilor olandezi sprijină implementarea cardului de intrare, deși industria hotelieră l-a criticat.

Recomandări

ÎNCEP PROCESELE ÎN COREEA
LET THEM SCARY YOU
TRUMP VREA EXPLICAȚII
DE CE A ÎNCEPUT REVOLUȚIA?
HAI LA PATINAT... INDOOR
TE-AI SIMȚIT VREODATĂ URMĂRIT?

Potrivit grupului Horeca din Olanda, mai mult de 40% dintre operatorii de baruri și restaurante nu intenționează să ceară clienților certificate de imunizare, conform unui sondaj realizat în rândul membrilor săi.

Potrivit raportului, multe companii au privit mandatul ca pe un „instrument politic” menit să crească ratele de vaccinare.

„Nu numai că este imposibil de aplicat, dar va afecta din punct de vedere financiar un sector care abia începe să-și revină”, adaugă asociația printr-un comunicat.

Decizia de punere în aplicare a permisului a stârnit critici din interiorul administrației premierului interimar Mark Rutte.

„Dacă ajungem într-o societate în care trebuie să ne temem unii de alții dacă nu putem prezenta dovezi, atunci chiar trebuie să te scarpini în cap și să te întrebi: Este aceasta direcția în care vrem să mergem?”. A a afirmat ministrul adjunct al Afacerilor Economice, Mona Keijzer, în cadrul unui interviu pentru un ziar.