• Un bărbat de 82 de ani a devenit prima persoană din lume care a primit vaccinul Oxford-AstraZeneca, de când a fost aprobat în UK.
  • Doza i-a fost administrată luni dimineață.
  • Guvernul Britanic și-a propus să administreze două milioane de doze pe săptămână.

Brian Pinker, un pacient de la spitalul Churchill, pe dializă pentru boli de rinichi, a fost primul care a primit doza luni dimineață, potrivit Sky News.

Pensionarul a spus că așteaptă cu nerăbdare să celebreze cei 48 de ani de căsătorie cu soția sa, Shirley, în februarie.

A doua persoană care a primit vaccinul a fost Trevor Cowlett, un profesor de muzică în vârstă de 88 de ani, iar a treia a fost profesorul Andrew Pollard.

Recomandări

S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
SISTEMUL „TYCHE" ÎȚI PUNE DIAGNOSTICUL
CE FACI CU CEL MIC ÎN MINIVACANȚĂ?
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
UE VREA NOI REGLEMENTĂRI PENTRU TIKTOKLITE
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

Aproximativ 53.000 de doze de vaccin de la Universitatea Oxford sunt lansate în primă fază la șase unități spitalicești din Oxford, Sussex, Lancashire, Warwickshire și două din Londra.

Cea mai mare parte a livrărilor va fi apoi trimisă la peste 700 de servicii de îngrijire medicală și case de îngrijire.

Guvernul speră că va livra zeci de milioane de doze în câteva luni, cu scopul raportat de a administra două milioane pe săptămână.

Este al doilea vaccin care a fost lansat în Marea Britanie, după ce vaccinul Pfizer / BioNTech a fost administrat pentru prima dată lui Margaret Keenan, pe 8 decembrie.

Secretarul pentru sănătate, Matt Hancock, a declarat pentru Sky News că este o „mare poveste de succes britanică, începând de astăzi”.