COVID 19. SUA exclude de la testare persoanele care nu au simptome

  • Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor ( CDC) a revizuit ghidul privind testarea pentru coronavirusului săptămâna aceasta.
  • Modificările exclud de la testare persoanele care nu au simptome ale Covid-19, chiar dacă au fost expuse recent la virus.
  • Revizuirea a venit fără explicaţii şi dezabaterii fiind publicată luni, relatează New York Times.

Experţii pun sub semnul întrebării revizuirea, subliniind importanţa identificării infecţiilor în fereastra scurtă imediat înainte de apariţia simptomelor, când se crede că persoanele sunt foarte contagiose, relatează New York Times.

Modelele sugerează că aproximativ jumătate din cazurile de transmisie pot fi identificate la persoane care încă se află în aşa-numita etapă pre-simptomatică, înainte de a începe să se simtă rău.

Numărul cazurilor rămâne constant ridicat în Statele Unite, deşi a înregistrat o scădere uşoară în ultimele săptămâni, până la o medie de aproximativ 43.000 de cazuri noi pe zi, de la un vârf de peste 66.000 în urmă cu o lună.

„Acest lucru este potenţial periculos. „Simt că asta va înrăutăţi lucrurile”, a spus dr. Krutika Kuppalli, medic infecţionist.

Formele anterioare ale ghidurilor de testare ale C.D.C. au abordat problema într-un mod semnificativ diferit, afirmând explicit că „testarea este recomandată pentru toate contactele apropiate” ale persoanelor infectate cu coronavirus, indiferent de simptome. Agenţia a subliniat în mod specific „potenţialul transmiterii asimptomatice şi pre-simptomatice”, ca factor important în răspândirea bolii.